Κοσμος

Ουκρανία: Πατέρας στον δρόμο κρατά το χέρι του νεκρού παιδιού του (εικόνα)

Η φρίκη του πολέμου σε μια φωτογραφία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ουκρανία ένας πατέρας βρίσκεται στη μέση του δρόμου να κρατά το χέρι του νεκρού παιδιού του για δύο ώρες. Ο ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο.

Στην Ουκρανία ένας πατέρας έχασε το παιδί του σε ρωσικό βομβαρδισμό. Η φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά το χέρι του νεκρού γιου του κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μία ακόμη χαρακτηριστική εικόνα που δείχνει τη φρίκη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, με αμάχους να χάνουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Ο πατέρας στην Ουκρανία μπροστά στο νεκρό παιδί του - Του κρατά το χέρι στον δρόμο

Η εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία συγκλονίζει. Ο πατέρας έχει γονατίσει, κρατώντας το χέρι του γιου του. Ο ανήλικος έχασε τη ζωή του στα 13 χρόνια. Η οδύνη και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπο του πατέρα.

Ο 13χρονος σκοτώθηκε όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε το Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία. Περίμενε να έρθει το λεωφορείο. Η ρωσική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη (20/7). Είναι ένας ακόμη άμαχος που χάνει τη ζωή του, καθώς μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.

Στην ανάρτησή της η Oleksandra Matviichuk, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι ο πατέρας παρέμεινε σε αυτήν τη στάση, κρατώντας το χέρι του παιδιού του, για σχεδόν δύο ώρες. Δίπλα του βρέθηκε μια Ουκρανή αστυνομικός, η οποία προσπαθούσε να του συμπαρασταθεί και να τον παρηγορήσει, κρατώντας του το χέρι.

Από τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο τραυματίστηκε επίσης και η αδελφή του 13χρονου. Το τζαμί που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. Δέχτηκε σφοδρή επίθεση στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής, ωστόσο η ηρωική ουκρανική αντίσταση απώθησε τους Ρώσους εισβολείς. Μετά από μια μικρή παύση των εχθροπραξιών, πλέον δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα, με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς να είναι καθημερινοί τον τελευταίο μήνα.