Κοσμος

Ουκρανία: Η 4χρονη Λίζα χαμογελά λίγο πριν σκοτωθεί από ρωσικό πύραυλο (βίντεο)

Οι γιατροί δεν έχουν πει στη μητέρα της ότι σκοτώθηκε το παιδί της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στην Ουκρανία η 4χρονη Λίζα σκοτώθηκε από ρωσικό πύραυλο. Η επίθεση στην πόλη Βίνιτσια και το τραγικό τέλος του παιδιού.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος συνεχίζεται, με τη Ρωσία να μη σταματά να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές, σκοτώνοντας αμάχους. Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τη Λίζα Ντμιτρίεβα, 4 ετών, λίγο πριν σκοτωθεί από ρωσικό πύραυλο στην πόλη Βίνιτσια στο κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.


Το κοριτσάκι σπρώχνει ένα καρότσι και χαμογελά στη μητέρα του, Ιρίνα, λίγο πριν χάσει τη ζωή του. Η ρωσική επίθεση εξαπολύθηκε από υποβρύχιο την Πέμπτη (14/7). Η μητέρα του παιδιού τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, όπως μετέδωσε το Reuters, δεν της έχουν πει ότι το παιδί της δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Το Κίεβο κάνει λόγο για ένα ακόμη έγκλημα πολέμου. Από τον ρωσικό βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι. Εκτός από την 4χρονη Λίζα, νεκρά είναι και δύο ακόμη παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι έπληξε στρατιωτικό στόχο.

Ποια ήταν η μικρή Λίζα, η 4χρονη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία από ρωσικό πύραυλο

Το Παιδικό Κέντρο LOGO Club της πόλης δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στην 4χρονη, την οποία αποκαλούσαν «Ηλιόλουστο Λουλούδι» («Sunny Flower)».

«Μαζί μάθαμε να λέμε τους πρώτους ήχους, τις πρώτες λέξεις», έγραψαν στο Facebook. «Λιζόσκα, σήμερα έγινες μια αχτίδα ήλιου» αναφέρει το μήνυμα στα social media.

Και προστίθεται: «Ήταν πολύ έξυπνη. Η μαμά της τη φρόντισε πολύ, έδωσε στο κοριτσάκι όλη της την καρδιά, την ψυχή και την αγάπη της. Τα επιτεύγματα της έκαναν τη μαμά της και την οικογένειά της πολύ χαρούμενες».

«Πού πάμε;» ακούγεται η Ιρίνα Ντμιτρίεβα να ρωτά στο βίντεο, καθώς περπατά δίπλα στην κόρη της. «Για να δεις την Άλα;», ρωτά ξανά, καθώς η 4χρονη, που είχε σύνδρομο Down, κουνάει καταφατικά το κεφάλι.