Κοσμος

4χρονη με σύνδρομο down θύμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

To βίντεο που ανέβασαν οι Ουκρανοί για το χτύπημα στην Βίνιτσα χθες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPΑ

Ουκρανία: Βίντεο της 4χρόνης Λίζα πριν σκοτωθεί στην Βίνιτσα από ρωσικό πλήγμα. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει τα τελευταία λεπτά της ζωής της Λίζα Ντμιτρίεβα, η οποία είχε σύνδρομο Down και η οποία σκοτώθηκε στο χθεσινό χτύπημα της Ρωσίας εναντίον αμάχων στην Βίνιτσα. 

«Κατά τη διάρκεια της ρωσικής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βίνιτσα στις 14 Ιουλίου, ένα μικρό κορίτσι ονόματι Λίζα πέθανε από την έκρηξη», έγραψαν στο Twitter οι ουκρανικές αρχές. 

«Η μητέρα της Ιρίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το πόδι της ξεριζωμένο. Η σελίδα της Iryna στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει τα τελευταία λεπτά της ζωής της κόρης της».

Και στο Facebook, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι συνεργάζεται με την τραυματισμένη μητέρα, δήλωσε: «Σήμερα στη Βίνιτσα, η υπάλληλός μας Ιρίνα και η μικρή της κόρη βρέθηκαν στο επίκεντρο των βομβαρδισμών. Η κόρη πέθανε επί τόπου... Η Ιρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. "Τόση θλίψη, τόσα πολλά δάκρυα... Δεν υπάρχει άλλη δύναμη...».

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε περισσότερες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και είπε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Βινίτσια μπορεί να αυξηθεί. «Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός. Συνεχίζεται η απομάκρυνση των συντριμμιών. Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται. Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες (άτομα) μεταξύ των νοσηλευόμενων», είπε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Ο κ. Ζελένσκι πρόσθεσε σε μια διεθνή διάσκεψη με στόχο τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία ότι η επίθεση είχε γίνει σε «μια συνηθισμένη, ειρηνική πόλη».

«Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν αποτελεί τόσο τρομοκρατική απειλή όσο η Ρωσία», τόνισε ο κ. Ζελένσκι.

Η Ρωσία επανέλαβε ότι δεν στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι η επίθεσή της έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση εκπαίδευσης.

Η Βινίτσια φιλοξενεί το αρχηγείο διοίκησης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με επίσημο ουκρανικό στρατιωτικό ιστότοπο, στόχο τον οποίο η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να προσπαθήσει να χτυπήσει τον Μάρτιο, ανέφερε τότε η ουκρανική αεροπορία.

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα 4χρονο κορίτσι που ονομαζόταν Λίζα, σκοτώθηκαν στην επίθεση της Πέμπτης. Άλλα 71 άτομα νοσηλεύτηκαν και άλλα 29 αγνοούνται. Δημοσίευσε και μια φωτογραφία στο κανάλι της στο Telegram με ένα γατάκι-παιχνίδι, έναν σκύλο-παιχνίδι και λουλούδια που βρίσκονται στο γρασίδι. «Το κοριτσάκι Λίζα, που σκοτώθηκε από τους Ρώσους σήμερα, έχει γίνει μια αχτίδα ήλιου», ανέφερε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY