Κοσμος

Η Ιβάνκα Τραμπ αποχαιρετά τη μητέρα της με τέσσερις φωτογραφίες - «Γοητευτική και παθιασμένη»

Το μήνυμά της

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιβάνκα Τραμπ
Η Ιβάνκα Τραμπ © EPA/ ATEF SAFADI

Ιβάνα Τραμπ: Το «αντίο» της κόρης της Ιβάνκα Τραμπ – Δείτε την ανάρτηση.

Την θλίψη της για τον θάνατο της μητέρας της Ιβάνα σε ηλικία 73 ετών εξέφρασε, μέσω ανάρτησης, η Ιβάνκα Τραμπ.

Είμαι συντετριμμένη από τον θάνατο της μητέρας μου. Η μαμά ήταν πανέξυπνη, γοητευτική, παθιασμένη και εξωφρενικά αστεία. Ήταν πρότυπο δύναμης, επιμονής και αποφασιστικότητας σε κάθε της ενέργεια. Έζησε τη ζωή στο έπακρο, χωρίς να χάνει ποτέ την ευκαιρία για γέλιο και χορό. Θα μου λείπει παντοτινά και θα κρατώ πάντα ζωντανή τη μνήμη της στις καρδιές μας», έγραψε η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Instagram.

Την ανάρτηση συνοδεύουν φωτογραφίες μητέρας και κόρης.

«Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα – μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια λαμπερή όμορφη και γεμάτη φροντίδα μητέρα και φίλη», ανέφερε η οικογένεια Τραμπ σε δήλωση.

Όπως μετέδωσε το ABC, η Ιβάνα Τραμπ βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν. Η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή και η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμά της στο Άπερ Ιστ Σάιντ στις 12:40 μ.μ..

«Είμαι πολύ λυπημένος που ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, που υπάρχουν πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

«Ήταν μια υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια υπέροχη και εμπνευσμένη ζωή. Η περηφάνια και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Έρικ. Ήταν τόσο περήφανη γι' αυτούς, όπως όλοι ήμασταν τόσο περήφανοι γι' αυτήν. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ιβάνα!».

Ποια ήταν η Ιβάνα Τραμπ

Η Ιβάνα Μαρί Τραμπ γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949. Ήταν Τσεχοαμερικανίδα επιχειρηματίας, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και πρώην μοντέλο.

Ζούσε στον Καναδά κατά την δεκαετία του 1970 και έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977. Οι δυο τους χώρισαν το 1992.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ιβάνα είχε διαδραματίσει καθοριστικό – πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της οικογένειας Τραμπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Η Ιβάνα Τραμπ
Η Ιβάνα Τραμπ © EPA/ IAN LANGSDON

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ