Κοσμος

Βρετανία: Ρίσι Σουνάκ και Πένι Μόρντοντ επιβεβαίωσαν τον τίτλο των φαβορί στους Συντηρητικούς

Ποιοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο για την αρχηγία του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mporis-tzonson

Βρετανία: Διεξήχθη ο πρώτος γύρος για την διαδοχή Τζόνσον. 

Ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην αρχηγία των Συντηρητικών. Όπως φάνηκε ο Ρίσι Σουνάκ και η Πένι Μορντοντ επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό των φαβόρι. 

Συγκεκριμένα έλαβαν: Ρίσι Σουνάκ 88 ψήφους, Πένι Μορντόντ 67, Λιζ Τρας 50, Κέμι Μπάντενοχ 40, Τομ Τούγκενχατ 37, Σουέλα Μπράβερμαν 32, Ναντίμ Ζαχάουι 25 και Τζέρεμι Χάντ 18. Οι δυο τελευταίοι αποκλέιστηκαν από τον επόμενο γύρο. 

Από την ψηφοφορία της Πέμπτης θα αποκλειστεί ένας υποψήφιος και θα προγραμματιστούν ακόμα τρεις ψηφοφορίες για τις αρχές της επόμενη εβδομάδας ώστε να μείνει το τελικό ζευγάρι υποψηφίων που θα τεθεί στην κρίση και στην ψήφο των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Η τελική δυάδα θα έχει προκύψει το αργότερο την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής διαδικασίας υποβολής επιστολικής ψήφου από τα μέλη του κόμματος για την ανάδειξη του νικητή θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Παρά το προβάδισμα του κ. Σούνακ στις προτιμήσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο 42χρονος πολιτικός υπολείπεται σημαντικά της κ. Μόρντοντ και σε νεότερη δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ