- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη Βρεατανία - Πρόταση μομφής Εργατικών κατά Μπόρις Τζόνσον σήμερα - Τι λέει ο Στάρμερ.
Συνεχίζεται ο πόλεμος ενάντια στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς οι Εργατικοί αναμένεται να καταθέσουν σήμερα πρόταση μομφής κατά της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγή του κόμματος που επικαλείται το Reuters.
Η πρόταση μομφής θα κατατεθεί σήμερα και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη.
«Το δικό του κόμμα συμπέρανε εντέλει ότι είναι ακατάλληλος για την πρωθυπουργία», σημειώνει ο Στάρμερ, και προσθέτει: Δεν μπορούν τώρα να τον επιβάλουν στη χώρα για τους επόμενους μήνες. «Είναι προφανές ότι δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Αυτό ήταν εκτυφλωτικά προφανές για πολύ, πολύ καιρό», συνεχίζει.
Η πρόταση μομφής σημαίνει ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο μπορούν να ψηφίσουν για το αν η κυβέρνηση, υπό τον Τζόνσον επί του παρόντος, μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της. Αν η κυβέρνηση ηττηθεί στην ψηφοφορία στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η χώρα πιθανόν να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.
Οι Εργατικοί είχαν προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε αυτή την κίνηση αν παραμείνει ο Τζόνσον στην εξουσία μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Τόρις.
Μπόρις Τζόνσον: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του
Σημειώνεται ότι το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν απόψε από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».
Οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο μόνο μία ημέρα, την αυριανή, για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μέχρι να μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέχρι την Δευτέρα. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών.
Μέχρι σήμερα, 11 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Επίθεση σε Κομ και Τεχεράνη ενώ συνεδρίαζε το σώμα για τον νέο ανώτατο ηγέτη
Η χρήση του συστήματος Claude της Anthropic από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί νέα φάση πολέμου
Άσκηση ετοιμότητας εντός των Βρετανικών Βάσεων
Αμετακίνητη η στάση του Αμερικανού προέδρου - Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παίρνει σοβαρές διαστάσεις
Ο Κιρ Στάρμερ τονίζει πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν χρησιμοποιούν τη βάση στο Ακρωτήρι
Διχασμοί, πιέσεις, προτεραιότητες και γεωπολιτικά διλήμματα
Ανάλυση των Financial Times αποκαλύπτει τη στρατηγική της Τεχεράνης για μεταφορά του πολέμου εκτός συνόρων
Παρά τη μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2025, ο Οργανισμός της ΕΕ για το Άσυλο προειδοποιεί για ροές άνευ προηγουμένου
Νέα ερωτήματα για την υγεία του 79χρονου προέδρου των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.