- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δημοσκόπηση - κόλαφος για Σοσιαλδημοκράτες και Σολτς στη Γερμανία
Η διαφορά από τους πρώτους Χριστιανοδημοκράτες
Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Διατηρεί προβάδισμα το CDU/CSU, κάτω από το 20% το SPD του Σολτς.
Συρρίκνωση των ποσοστών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) και στασιμότητα για τους Πράσινους δείχνει νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.
Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (+1) εξακολουθεί να ενισχύεται και να διευρύνει τη διαφορά της από το SPD, το οποίο για μία ακόμη φορά πέφτει κάτω από το 20%. Με απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, βρίσκεται στο 19%, πίσω από τους Πράσινους, οι οποίοι παραμένουν στο 22%.
Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, το FDP, συνεχίζει να φθείρεται και χάνει ακόμη μία μονάδα, φθάνοντας στο 8%. Μία μονάδα χάνει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και περιορίζεται στο 10%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 4%, κάτω από το εκλογικό όριο του 5%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης συνολικά, ενώ τις επιδόσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κρίνει αρνητικά το 51%.
Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία για τις μελλοντικές ελλείψεις φυσικού αερίου. Για σενάριο «πολιτικού εφιάλτη» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι), αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανεπάρκειας φυσικού αερίου και προειδοποίησε ότι, εάν χρειαστεί παρέμβαση του κράτους στη ροή, η Γερμανία θα βρεθεί ενώπιον μιας «πρωτόγνωρης εδώ και πολύ καιρό δοκιμασίας».
Για «δίκαιη» διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, ενώ ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μιούλερ αναφέρθηκε σε «αντιφατικά μηνύματα» από την πλευρά της Ρωσίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.