Κοσμος

Γιατί δεν θα σερβίρονται πλέον πατάτες στα πρώην McDonald’s στη Ρωσία

Οι ελλείψεις που σημειώνονται στην κατάλληλη ποικιλία πατάτας φέρνουν αλλαγές στο μενού της «Tasty and that’s it»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατάτες τέλος για τα McDonald’s της Ρωσίας
Russian McDonald's © Getty Images/Ideal Image

Ρωσία: Η «Tasty and that’s it», τα νέα McDonald's, αφαιρεί τις τηγανητές πατάτες από το μενού της λόγω ελλείψεων.

Ξέμειναν από τηγανητές πατάτες ορισμένα εστιατόρια της αλυσίδας fast food «Tasty and that’s it», η οποία πλέον λειτουργεί τα εστιατόρια της McDonald’s στη Ρωσία, έπειτα από την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη χώρα.

Η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει τις τηγανητές πατάτες από το μενού της οφείλεται στις ελλείψεις που σημειώνονται στην κατάλληλη ποικιλία πατάτας. Οι πελάτες της θα πρέπει να τρώνε τα burgers και τα nuggets τους χωρίς τηγανητές πατάτες μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με το BBC. Όμως ένα μήνα μετά το άνοιγμα, ένα από τα βασικά στοιχεία του μενού βρίσκεται σε έλλειψη. Η εταιρεία αποδίδει το πρόβλημα στο γεγονός ότι η σοδειά του 2021 ήταν κακή για την ποικιλία πατάτας που χρησιμοποιεί.

Η αλυσίδα fast food προσπάθησε να προμηθευτεί πατάτες από Ρώσους παραγωγούς, ενώ δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα ούτε με εισαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως τα McDonald’s στη Ρωσία έκλεισαν τον Μάρτιο, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, έπειτα από τριάντα χρόνια λειτουργίας. Τον Μάιο η αμερικανική αλυσίδα fast food ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης» και του «απρόβλεπτου περιβάλλοντος λειτουργίας», που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Την διαχείριση των εστιατορίων στη χώρα έχει αναλάβει πλέον ο Alexander Govor, ο οποίος διαχειρίζεται ήδη 25 εστιατόρια της McDonald’s στη Σιβηρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ