Κοσμος

Iαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του «Yu-Gi-Oh» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Ποιος ήταν ο Takahasi Kazuki

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Takahashi Kazuki: Πέθανε ο δημιουργός του «Yu-Gi-Oh»
Takahashi Kazuki © BBC/EPA Pool

Ιαπωνία: Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh!

O ιάπωνας συγγραφέας και σημιουργός των διάσημων manga «Yu-Gi-OH», Takahashi Kazuki, εντοπίστηκε νεκρός την Τετάρτη 6 Ιουλίου και σε ηλικία 60 ετών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το NHK το σώμα του Takahashi Kazuki βρέθηκε μέσα στη θάλασσα και σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή της Περιφέρειας Nago στην Okinawa Province. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Takahashi Kazuki είχε εξοπλισμό κατάδυσης τη στιγμή που εντοπίστηκε, ενώ ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία σήμερα Πέμπτη (7/7).

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου η ιαπωνική ακτοφυλακή συνέδεσε τον εντοπισμό του νεκρού σώματος με τον Takahashi λόγω ενός λευκού ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που είχε εγκαταλειφθεί 12 χιλιόμετρα μακριά από εκείνο το σημείο.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή πιθανώς ο Takahashi είχε ταξιδέψει έως και την Okinawa μόνος, ενώ το σώμα του δεν έφερε σοβαρά σημάδια τραυματισμού. Ωστόσο, οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του μόλις ξεκίνησαν.

Γνωστός και ως Kazuo, ο Kazuki Takahashi ξεκίνησε την καριέρα του ως καλλιτέχνης manga το 1982. Το ντεμπούτο του manga, Tokiou no Taka (Fighting Hawk), δημοσιεύτηκε το 1990. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ως δημιουργού, ήταν το Yu-Gi-Oh! που κυκλοφόρησε το 1996. 

Με πληροφορίες από το «Variety»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ