Κοσμος

Ουκρανία: «O Πούτιν είχε αποφασίσει την εισβολή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν», λέει ο Σολτς

«Η Μόσχα θα είναι σε θέση να συνεχίσει τον πόλεμο για πολύ καιρό».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: «O Πούτιν είχε αποφασίσει την εισβολή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν», λέει ο Σολτς
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPA/OLEG PETRASYUK

Σόλτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «O Πούτιν είχε αποφασίσει την εισβολή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν».

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν ετοίμαζε εδώ και καιρό την εισβολή στην Ουκρανία Ο Όλαφ Σολτς, παραχώρησε συνέντευξη στο CBS News και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία ελήφθη «έναν χρόνο πριν από την έναρξη ή πιθανώς νωρίτερα», επιβεβαιώνοντας τουλάχιστον βάσει των δικών του πληροφοριών ότι το Κρεμλίνο προετοίμαζε τα επιθετικά του σχέδια πολύ καιρό πριν την εισβολή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο της μακρόχρονης παράτασης του πολέμου, ένα σενάριο που απεύχονται όλοι, σημείωσε ότι η Μόσχα θα είναι «σε θέση να συνεχίσει τον πόλεμο για πολύ καιρό».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο Σόλτς προειδοποίησε την Ευρώπη ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να ζεί για πολύ καιρό με τις συνέπειες του πολέμου.

Ουκρανία - Σολτς: Η Γερμανία είναι μια από τις χώρες που κάνει τα περισσότερα

Ο Σολτς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική Deutsche Welle, υπερασπίστηκε επίσης την καθυστέρηση του Βερολίνου στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι η αναμονή οφείλεται στην ανάγκη εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών στη Γερμανία.

«Θα βλέπουμε πάντα ότι η Γερμανία είναι μια από τις χώρες που κάνει τα περισσότερα, γιατί αυτό που στέλνουμε τώρα είναι η πιο εξελιγμένη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει», είπε.

Παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν λάθος των ευρωπαϊκών χωρών να εξαρτηθούν τόσο από τη ρωσική ενέργεια.

«Θα έπρεπε να είχαμε επενδύσει σε όλη την Ευρώπη σε υποδομές που μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε την προσφορά, από τη μια μέρα στην άλλη», είπε.

«Αυτό είναι το μάθημα που πήραμε να είστε προετοιμασμένοι για μια κατάσταση όπως αυτή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ