Κοσμος

Αμβλώσεις: Ποια είναι η γυναίκα...ταλιμπάν του συντηρητισμού και σύζυγος Ανώτατου Δικαστή

Τι ρόλο είχε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
220523080558-ginni-thomas-vpx-screengrab-exlarge-169.jpeg
Tζίνι Τόμας © ΕPA Pool

Τζίνι Τόμας: Η γυναίκα πίσω από τον πανίσχυρο συντηρητικό δικαστή.

Η Τόμας είναι σύζυγος του Κλάρενς Τόμας, δικαστή που κατέχει μια από τις έδρες του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο οποίος θεωρείται ο πλέον συντηρητικός εκ των συναδέλφων του. Mπορεί ο Τόμας λοιπόν να είναι εκ των ανθρώπων που επιθυμούν να επαναφέρουν -νομικά την Αμερική- στην περίοδο του 1960 μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων, ωστόσο μεγάλο και εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η γυναίκα του Τζίνι. 

Οι Τόμας, ένα πολύ δεμένο ζευγάρι παντρεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 80' . Στα απομνημονεύματά του, ο δικαστής Τόμας έγραψε ότι ήταν «ένα ον – ένα αμάλγαμα» και την αποκάλεσε «την καλύτερή του φίλη». Η κυρία Τόμας συχνά χρησιμοποιεί παρόμοια γλώσσα για να περιγράψει τον σύζυγό της.

Η Τζίνι Τόμας είναι εδώ και καιρό μια εκ των πλέον σημαντικών ακτιβιστριών του συντηρητισμού των ΗΠΑ, προερχόμενη από το γνωστό «Tea Party». Έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η Αμερική βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο εξαιτίας του «βαθέος κράτους» και της «φασιστικής αριστεράς», η οποία περιλαμβάνει «τρανσέξουαλ φασίστες» (όλες εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει και ο Τραμπ κατά την θητεία του). Η Τόμας, δικηγόρος που διευθύνει μια μικρή εταιρεία λόμπι, την Liberty Consulting, έχει γίνει εξέχον μέλος διαφόρων σκληροπυρηνικών ομάδων. Ο πολιτικός της ακτιβισμός έχει προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και χρόνια. Μέχρι πρότινος θεωρούνταν απλά ως «ακίνδυνη» σύζυγος ενός Ανώτατου Δικαστή, όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι κάπως διαφορετικά. 

Η Τόμας έγινε ευρύτερη γνωστή από τον  ρόλος της κατά την «μαύρη» μέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post αντάλλασσε μηνύματα με τον Τζον Ίστμαν, δικηγόρο που συνεργαζόταν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πάνω σε σχέδιο για να εμποδιστεί η μεταβίβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν. Σε ένα από αυτά έγραφε: «Οι περισσότεροι ξέρουν ότι ο Μπάιντεν και η Αριστερά αποπειρώνται τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία» και τον εκλιπαρούσε να βοηθήσει «αυτόν τον σπουδαίο πρόεδρο» να αποτρέψει την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Daily Caller, η Τζίνι Τόμας είπε πως «ανυπομονεί» να μιλήσει στην επιτροπή για να «ξεκαθαρίσει όλες τις παρανοήσεις». Επίσης, παραδέχεται ότι ήταν παρούσα στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου, όταν οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν βίαια στην έδρα του Κογκρέσου για να εμποδίσουν την επίσημη επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, υποστηρίζει πως έφυγε προτού ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια, επειδή «έκανε πολύ κρύο»

Ως μέλος οργανώσεων που στόχευαν στην κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση το 2019, η Τόμας βράβευσε και επαίνεσε μια γυναίκα πρώην υπάλληλο της Planned Parenthood που έγινε ακτιβίστρια κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας, αναφέρει εκτενές δημοσίευμα του New Yorker. 

Παρά τον ακτιβισμό της κυρίας Τόμας, όμως, ο σύζυγος της δεν εξαιρέθηκε από υποθέσεις με τις οποίες συνδέεται η σύζυγος του...

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ