Κοσμος

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η νέα καταγγελία από ανήλικη για την υφυπουργό του Μακρόν

«Ένιωσα ταπείνωση, τρόμαξα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου
Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου κακοποίησε σεξουαλικά 17χρονη, σύμφωνα με νέα καταγγελία. «Έκλεισα τα μάτια και περίμενα να περάσει» δήλωσε νεαρή στη Liberation.

Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες για τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, την υφυπουργό του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία. Αυτήν τη φορά η 17χρονη «Mathilde» (σ.σ. ψευδώνυμο) μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη για χέρια της γιατρού.

Όπως αναφέρει, είχε διαγνωστεί με ενδομητρίωση. «Ο γυναικολόγος μου αμέσως με συμβούλευσε να απευθυνθώ σε έναν ειδικό» σημειώνει η 22χρονη σήμερα Γαλλίδα.

Και προσθέτει ότι πήγε στη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για να την εξετάσει. «Ένιωσα βρόμικη, ταπεινωμένη, στερούμενη κάθε εμπιστοσύνης στο ιατρικό επάγγελμα» δηλώνει ακόμη και διερωτάται αν θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Πώς η Χρύσα Ζαχαροπούλου κακοποίησε σεξουαλικά 17χρονη στο ιατρείο της - Η καταγγελία

«Ήμουν 17 και εκείνη 40. Μόλις είχα μάθει ότι πάσχω από ενδομητρίωση, είχε τη φήμη της ειδικού. Νόμιζα ότι μπορούσα να την εμπιστευτώ, λάθος μου» τονίζει η «Mathilde» για τη Χρύσα Ζαχαροπούλου. Όπως εξηγεί, έχουν περάσει από τότε 5 χρόνια και ακόμα αισθάνεται «πληγωμένη» μετά τα όσα έγιναν στο ιατρείο της νυν υφυπουργού του Μακρόν στη Γαλλία.

Η «Mathilde» έκανε λόγο για μια τρομακτική ατμόσφαιρα στο ιατρείο, με τους ασθενείς να βγαίνουν από την αίθουσα εμφανώς προβληματισμένοι. «Ήταν δυσάρεστη και περιφρονητική με την ασκούμενή της που ετοίμαζε το ιατρικό κρεβάτι» αναφέρει η μητέρα της. Και προσθέτει ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, αφού είδε τη μαγνητική, τής ζήτησε να αποχωρήσει για να εξετάσει την κόρη της.

«Η γιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μού έκανε κολπική εξέταση, πάλι χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εξήγηση και χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Έβαλε με γάντι τρία δάχτυλά της» θυμάται η «Mathilde», σύμφωνα με την καταγγελία της στη γαλλική εφημερίδα «Liberation».

«Ένιωσα τόσο πόνο που ίδρωσα στην πλάτη. Έκλεισα τα μάτια και περίμενα να περάσει» ανέφερε ακόμη.

«Πίστευα ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι ειδικός» - Τι αποκαλύπτει η μητέρα της 17χρονης

Από τη μεριά της η μητέρα της νεαρής εξηγεί στη γαλλική εφημερίδα Liberation: «Πήγα να την πάρω πολλές φορές από το Λύκειο γιατί πάθαινε κρίσεις που δεν μπορούσε να περπατήσει. Καθώς πλησίαζαν οι εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό της, θέλαμε να βρούμε μια θεραπεία (για την ενδομητρίωση) προκειμένου να την ανακουφίσουμε. Ανησυχούσα ότι θα έπρεπε να μην δώσει τις εξετάσεις».

Όπως τονίζει, έκλεισε ένα ραντεβού με την καθηγήτρια Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Begin, στο Saint-Mande, τον Μάρτιο του 2017. «Ήμουν περήφανη γιατί υποτίθεται ότι ήταν μια διακεκριμένη επιστήμονας, ειδική στο θέμα της ενδομητρίωσης. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε μία τόσο ψυχρή και περιφρονητική στάση απέναντι σε ένα πολύ νεαρό κορίτσι» ξεκαθαρίζει.

«Η κόρη μου είχε δάκρυα στα ματιά, όταν βγήκε από το ιατρείο της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου»

Και προσθέτει πως όταν η εξέταση τελείωσε, κατάλαβε πως κάτι δεν είχε πάει καλά. «Η κόρη μου είχε δάκρυα στα μάτια, όταν η γιατρός μου άνοιξε την πόρτα». Σύμφωνα με τη μητέρα της, η γιατρός αμέσως μετά την εξέταση «αμφισβητούσε» τη διάγνωση της μαγνητικής και λυπόταν για τις «όχι πολύ σαφείς» εικόνες. «Μου είπε ότι δεν έπρεπε να παραπονιέμαι, γιατί ήμουν μικρή και ότι είχε δει πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις» ισχυρίζεται η «Mathilde».

Η διάγνωση που έκανε η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ήταν -σύμφωνα πάντα με τις δύο γυναίκες- ένα πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Πρότεινε, μάλιστα, να συνταγογραφήσει καθαρτικά και πιλάτες ώστε να «χαλαρώσει». «Αργότερα αποδείχτηκε ότι είχα ενδομητρίωση, με την κατάστασή μου να επιδεινώνεται» καταλήγει η νεαρή Γαλλίδα που έκανε την καταγγελία για την υφυπουργό του Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αρνείται τα πάντα, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικές» τις καταγγελίες σε βάρος της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ