Κοσμος

37 εκατομμύρια Ιάπωνες κλείνουν τα φώτα για τρεις ώρες για εξοικονόμηση ενέργειας

Γιατί αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για ενεργειακές ελλείψεις τη Δευτέρα
Τόκιο © ΕPA Pool

Ιαπωνία: Κλείνουν τα φώτα για τρεις ώρες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Έκκληση για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος απηύθυνε η ιαπωνική κυβέρνηση προς τους κατοίκους του Τόκιο και των γύρω περιοχών, καθώς εν μέσω ενός έντονου κύματος καύσωνα το δίκτυο ηλεκτροδότησης δέχεται τεράστιες πιέσεις.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας αναμένει ότι σήμερα η ζήτηση για ρεύμα θα είναι υψηλότατη. Ωστόσο, οι ειδικοί του αρμόδιου υπουργείου προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες ότι το δίκτυο επιβαρύνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στο κεντρικό Τόκιο ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, ενώ στην πόλη Isesaki, στο βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σημειώθηκε θερμοκρασία ρεκόρ των 40,2 βαθμών Κελσίου. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ μήνα Ιούνιο στην Ιαπωνία. Συνήθως, τον Ιούνιο το θερμόμετρο δείχνει κάτω από τους 30 βαθμούς στη χώρα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τον κόσμο να κλείσει τα φώτα που δεν χρειάζεται για τρεις ώρες από τις 15:00 τοπική ώρα, ενώ παράλληλα ζήτησε να χρησιμοποιείται σωστά ο κλιματισμός και συμβούλεψε τους πολίτες να ενυδατώνονται τις ώρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, από τη στιγμή που πολλοί από τους πυρηνικούς σταθμούς παραμένουν κλειστοί μετά το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα του 2011. Παράλληλα οι παλιοί ηλεκτρικοί σταθμοί κλείνουν, εν μέρει προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Την ίδια ώρα, η χώρα της Ασίας ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις στα ορυκτά καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ