Κοσμος

Η πιο παλιά φυλακή στην Ιαπωνία γίνεται... premium ξενοδοχείο

Πότε θα κάνει εγκαίνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Φυλακές Νάρα, η πιο παλιά φυλακή της Ιαπωνίας
Οι Φυλακές Νάρα, η πιο παλιά φυλακή της Ιαπωνίας

Οι Φυλακές Νάρα, η πιο παλιά φυλακή της Ιαπωνίας, το 2024 ανοίγουν εκ νέου τις πύλες τους ως ξενοδοχείο πολυτελείας.

Ως ξενοδοχείο πολυτελείας ανοίγει τις πύλες του το 2024 η παλαιότερη φυλακή της Ιαπωνίας, οι φυλακές Νάρα.

Οι Φυλακές Νάρα χτίστηκαν το 1908, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Keijiro Yamashita, του «παππού» της αρχιτεκτονικής φυλακών και του αρχιτέκτονα ο οποίος ήταν πίσω από αυτό που έχει μείνει στην ιστορία ως «Οι Πέντε Μεγάλες Φυλακές της περιόδου Μεϊτζί» (Τσίμπα, Καναζάουα, Ναγκασάκι, Καγκοσίμα και Νάρα). Οι Φυλακές Νάρα είναι οι μόνες που επιβίωσαν από αυτήν την πεντάδα. Το 1946 άλλαξε η επωνυμία τους σε «Φυλακές Ανηλίκων Νάρα», για ανήλικους παραβάτες αλλά με μεγάλη έμφαση στην επανένταξη στην κοινωνία. Ανησυχίες για ελλειμματική αντισεισμική θωράκιση οδήγησαν στο κλείσιμο των φυλακών το 2017, αλλά ανακηρύχθηκαν κτήριο σημαντικής πολιτισμικής σημασίας και εξελίχθηκαν σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η ιστορική, από κόκκινο τούβλο, αρχιτεκτονική δομή χαρακτηρίζεται από δυτικότροπες αψιδωτές πύλες και κρομμυόσχημους θόλους που της δίνουν πιο πολύ μια εμφάνιση κάστρου. Πίσω από την πρόσοψη, οι φυλακές είναι πέντε μακρόστενα κτήρια τα οποία διακτινίζονται από το κέντρο, από το οποίο οι φύλακες μπορούσαν να παρακολουθούν όλες τις αίθουσες. Από ψηλά, μοιάζει με ανοιχτή παλάμη με τεντωμένα δάχτυλα. Σε αντίθεση με την κομψή πρόσοψη, το εσωτερικό είναι ψυχρό και λειτουργικό. Μικρά δωμάτια πίσω από επτασφάλιστες πόρτες και ανοίγματα στις αίθουσες για να διευκολύνονται οι φύλακες στα καθήκοντά τους.

 

[ The Former Nara Prison, an important cultural asset ]

 

Σε συνεργασία με τον ξενοδοχειακό όμιλο Hoshino Resorts, οι ιστορικές Φυλακές Νάρα σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου, σε δύο χρόνια, ως υψηλής ποιότητας ξενοδοχείο. Η νέα μονάδα θα διαθέτει πολλά δωμάτια σε τέσσερα από τα πέντε κτήρια ενώ οι κοιτώνες των φυλάκων θα μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους. Μετά το πέρας της ολοκληρωτικής ανακαίνισης, θα είναι πλέον η πρώτη φυλακή στην Ιαπωνία που μετετράπη σε ξενοδοχείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ