Κοσμος

Οι Ουκρανοί ζήτησαν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη Λισιτσάνσκ

Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικά άρματα μάχης σε στρατιωτική άσκηση κόντα στα σύνορα με την Ουκρανία
Ρωσικά άρματα μάχης στην Ουκρανία © EPA/Tatiana Zenkovich

Ουκρανία: Οι αρχές καλούν "επειγόντως" τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη Λισιτσάνσκ, που σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι περιφερειακές αρχές της Ουκρανίας κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν επειγόντως την ανατολική ουκρανική πόλη Λισιτσάνσκ, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

"Αγαπητοί κάτοικοι της περιφερειακής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και οι συγγενείς τους! Λόγω πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, σας καλούμε να απομακρυνθείτε επειγόντως", έγραψε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο ίδιος είπε πως η κατάσταση στην πόλη είναι "πολύ δύσκολη", αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άμαχοι παραμένουν εκεί. Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Λισιτσάνσκ υφίσταται "καταστροφικές ζημιές" από τους βομβαρδισμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στο στόχαστρο την πόλη μετά την πτώση του γειτονικού Σεβεροντονέτσκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό προκειμένου να αποκόψουν το Λισιτσάνσκ από τον νότο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πλήγμα κοντά στο Λισιτσάνσκ, ανέφερε το επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ