Κοσμος

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Εξοργιστικές οι καταγγελίες σε βάρος μου»

Η παρέμβαση της γαλλίδας Πρωθυπουργού στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αντιμέτωπη με τρεις καταγγελίες για βιασμό © EPA

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Τρεις οι καταγγελίες εις βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού της Γαλλίας - Η παρέμβαση της πρωθυπουργού - Τι δηλώνει η γυναικολόγος.

H Ελληνίδα υφυπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, βρίσκεται αντιμέτωπη με τρεις κατηγορίες για βιασμό. Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, μίλησε για πρώτη φορά για τις καταγγελίες εις βάρος της υφυπουργού Ανάπτυξης και αποκάλυψε ότι είναι σοκαρισμένη. 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγος στο επάγγελμα, καταγγέλθηκε από τις δύο πρώτες γυναίκες για βιασμό κατά τη διάρκεια γυναικολογικών πράξεων, ενώ η τελευταία, τρίτη καταγγελία, αναφέρεται σε γυναικολογική βία. 

Αρνείται τα πάντα η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου - Τι δηλώνει μέσω του δικηγόρου της

«Οι σοβαρές κατηγορίες σε βάρος μου, που αφορούν ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαγνωστεί και να θεραπευτεί η νόσος των ασθενών μου είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της 46χρονης.

Παράλληλα, δηλώνει «σοκαρισμένη και βαθιά πληγωμένη» και διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε επέβαλε την παραμικρή εξέταση σε ουδεμία από τις ασθενείς της χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή τους. «Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών, οι οποίες υπογραμμίζω ότι κατατέθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν τον διορισμό μου στην κυβέρνηση και αφορούν ιατρικές εξετάσεις οι οποίες φέρεται να είχαν γίνει πριν από χρόνια» υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωση.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η καταγγελία για γυναικολογική βία το 2018 - Όσα αποκάλυψε 26χρονη

Η μία εκ των γυναικών που κατήγγειλαν τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για γυναικολογική βία είπε στο TMC ότι το περιστατικό καταγράφηκε σε ραντεβού με τη γιατρό το 2018 για τη θεραπεία ενδομητρίωσης. Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα στις 27 Μαΐου μετά την υποβολή δύο καταγγελιών για βιασμό κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο η 26χρονη σήμερα κοπέλα, που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Jade», κατήγγειλε ότι όταν πήγε στο ιατρείο της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για να την εξετάσει, εκείνη έβαλε έναν ασκούμενο γιατρό να το κάνει.

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει». Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν εντελώς σφιγμένο και ανέλαβε η ίδια. «Μου είπε: "Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός". Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική». Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν ο γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει, όπως συνηθίζουν να κάνουν σήμερα γιατροί.

«Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο».

Η Jade βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση», αλλά δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε αυτό το στάδιο. «Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι απρόθυμη» να το κάνει.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου κατηγορείται από δύο ασθενείς ότι το 2016 τις υπέβαλε σε επώδυνες ιατρικές εξετάσεις, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Τι είπε η πρωθυπουργός της Γαλλίας για τις καταγγελίες 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Marianne, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, οι κατηγορίες φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος. Η έρευνα ανατέθηκε στην Ομάδα για την Καταστολή της Παραβατικότητας κατά του Προσώπου (BRDP).

Σύμφωνα με την Elisabeth Borne η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου «σοκαρίστηκε». Η Ζαχαροπούλου, 46 ετών, που εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019 στη λίστα της Αναγέννησης, διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών τον περασμένο μήνα. Η προηγούμενη κυβέρνηση της είχε εμπιστευθεί πέρυσι μια αποστολή για το θέμα της ενδομητρίωσης, θέμα για το οποίο έχει ειδικευτεί εδώ και χρόνια. Η έκθεσή της υποβλήθηκε τον Ιανουάριο στα Ηλύσια Πεδία. Το απόγευμα της Πέμπτης στο LCI, η πρωθυπουργός Élisabeth Borne ανέφερε ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου «της είπε ότι ήταν εντελώς έκπληκτη, ακόμη και σοκαρισμένη, που μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε την ιατρική της πρακτική».

Χαρακτήρισε ως «σημαντική συζήτηση» αυτή «της συναίνεσης κατά την πραγματοποίηση εξετάσεων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ