Κοσμος

Γαλλία: Δύο μηνύσεις σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για βιασμό

Έρευνα από τις γαλλικές αρχές κατά της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν © Facebook / Chrysoula Zacharopoulou

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Έρευνα εις βάρος της μετά τις μηνύσεις για δύο βιασμούς - Τα πρώτα στοιχεία από την εισαγγελία του Παρισιού

Δικαστική έρευνα ξεκινά στη Γαλλία για τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, την ελληνικής καταγωγής υφυπουργό, μετά τις δύο μηνύσεις που υποβλήθηκαν εις βάρος της για βιασμό

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις και όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πρώτη καταγγελία για βιασμό υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου, η οποία οδήγησε στην έναρξη της έρευνας στις 27 Μαΐου, ενώ η δεύτερη καταγγελία υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εργάστηκε στο παρελθόν ως γυναικολόγος πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική. 

 

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μεγάλωσε στο Κιάτο και έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη και εν συνεχεία στο Στρασβούργο. Κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας και το χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας. «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης» ανέφερε η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.  «Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι χειρούργος - γυναικολόγος και ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης. Μάλιστα, ίδρυσε πριν λίγα χρόνια στη Γαλλία την Ένωση «Info Endometriosis», που έχεις ως στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει πάνω από 11 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ