- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Στη θέση της η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου παρά τις καταγγελίες
Ποια πρόσωπα μπήκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, τα νέα πρόσωπα, οι έδρες που χάθηκαν και οι καταγγελίες για βιασμούς από πρώην υπουργό.
Νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε σήμερα (4/7) ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, κρατά το χαρτοφυλάκιό της παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το όνομά της, όταν τρεις γυναίκες την κατήγγειλαν για βιασμό.
Οι εκπλήξεις στον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης ήταν μικρές. Μετά από έναν μήνα καθηκόντων μόλις τρεις ήταν οι υπουργοί που παρέμειναν εκτός. Οι καταγγελίες περί βιασμού φαίνεται ότι οδήγησαν τον Νταμιέν Αμπάντ εκτός του νέου σχήματος της Γαλλίας.
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμούς
Εκτός κυβέρνηση βρίσκεται ο Νταμιέν Αμπάντ (τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Ζαν-Κριστόφ Κομπ), ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ηλικιωμένων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες της Γαλλίας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις διαφορετικές γυναίκες, και τρεις υπουργοί που έλαβαν μέρος στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα αλλά έχασαν τις έδρες τους.
Πρόκειται για την υπουργό Περιβάλλοντος, Αμελί ντε Μοντσαλίν, (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Κριστόφ Μπεσύ), η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μπρον) και η υπουργός Θαλασσών, Ζουστίν Μπενάν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Έρβε Μπερβίλ).
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Ποια πρόσωπα παραμένουν - Οι «κοντινοί» του Μακρόν
Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν από το 2017, Μπρουνό Λε Μερ, θα συνεχίσει να επιβλέπει την οικονομία με ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει «βιομηχανική και ψηφιακή κυριαρχία». Ο Ζεράλντ Νταρμάνιν, παραμένει στο υπουργείο Εσωτερικών, και η πρώην πρέσβης στο Λονδίνο, Κατρίν Κολόννα παραμένει υπουργός Εξωτερικών.
Μεταξύ των νέων μελών της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Λοράνς Μπούν, η οποία γίνεται υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αντικαθιστώντας τον έμπιστο του Μακρόν, Κλεμάν Μπον, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών. Η γαλλική προεδρία διόρισε τον πρώην υπουργό Υγείας, Ολιβέ Βεράν, ως κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη και ενδέχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο της Υπουργικό Συμβούλιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.