Κοσμος

Μαρίν Λεπέν: Ο Μακρόν μού έκανε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Τι δήλωσε η ακροδεξιά πολιτικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν συζήτησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Γαλλία
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν συζήτησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Γαλλία © EPA/POOL

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Γαλλία.

Διερευνητικές επαφές με την ακροδεξιά φέρεται να έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η Μαρίν Λεπέν. Με την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση να έχει χαθεί μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ο Μακρόν συναντήθηκε με τη Μαρίν Λεπέν.

Η ακροδεξιά πολιτικός δήλωσε σήμερα Τετάρτη (22/6) ότι ο Γάλλος πρόεδρος τής έκανε πρόταση να μπει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η Μαρίν Λεπέν απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Μακρόν. Το τελευταίο 24ωρο ο Γάλλος πρόεδρος έχει rendez-vous με τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων στη Γαλλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γαλλία - Τι σκοπεύει να κάνει ο Μακρόν

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιέν Ρουσέλ έχει δηλώσει πως ο Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει στη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», ώστε να βρεθούν οι τρόποι για «να βγούμε από το αδιέξοδο της πολιτικής κατάστασης» στην Εθνοσυνέλευση.

Την ίδια στιγμή τα Ηλύσια Πεδία επιμένουν ότι οι συναντήσεις του Μακρόν με τους πολιτικούς γίνονται, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να διαπιστώσει τις προθέσεις τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τόσο οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Σοσιαλιστές, σύμμαχοι του Ζαν Λυκ Μελανσόν, έχουν κόψει τη συζήτηση για συνεργασία με το κόμμα του Μακρόν, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γαλλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ