- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρίν Λεπέν: Ο Μακρόν μού έκανε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Τι δήλωσε η ακροδεξιά πολιτικός
Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Γαλλία.
Διερευνητικές επαφές με την ακροδεξιά φέρεται να έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η Μαρίν Λεπέν. Με την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση να έχει χαθεί μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ο Μακρόν συναντήθηκε με τη Μαρίν Λεπέν.
Η ακροδεξιά πολιτικός δήλωσε σήμερα Τετάρτη (22/6) ότι ο Γάλλος πρόεδρος τής έκανε πρόταση να μπει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Η Μαρίν Λεπέν απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Μακρόν. Το τελευταίο 24ωρο ο Γάλλος πρόεδρος έχει rendez-vous με τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων στη Γαλλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γαλλία - Τι σκοπεύει να κάνει ο Μακρόν
Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιέν Ρουσέλ έχει δηλώσει πως ο Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει στη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», ώστε να βρεθούν οι τρόποι για «να βγούμε από το αδιέξοδο της πολιτικής κατάστασης» στην Εθνοσυνέλευση.
Την ίδια στιγμή τα Ηλύσια Πεδία επιμένουν ότι οι συναντήσεις του Μακρόν με τους πολιτικούς γίνονται, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να διαπιστώσει τις προθέσεις τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Τόσο οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Σοσιαλιστές, σύμμαχοι του Ζαν Λυκ Μελανσόν, έχουν κόψει τη συζήτηση για συνεργασία με το κόμμα του Μακρόν, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γαλλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.