Κοσμος

Σολτς: Ο Πούτιν φοβάται τη «σπίθα της δημοκρατίας»

Απέρριψε κατηγορηματικά ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλαφ Σολτς
Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς © EPA / CLEMENS BILAN / POOL

Σολτς κατά Πούτιν: «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τη «σπίθα της δημοκρατίας» που εξαπλώνεται προς τη χώρα του, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, συμπληρώνοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη και να επιστρέψει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι σφαίρες επιρροής.

Η δήλωση του καγκελάριου Σολτς έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πούτιν θα αποδεχόταν την προσέγγιση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε: «Ο ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ομάδα νομοταγών δημοκρατιών στη “γειτονιά” του η οποία μεγαλώνει διαρκώς…» και τόνισε ότι «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ, υπέρ του οποίου έχει ταχθεί και ο Σολτς.

Ο Πούτιν «θέλει μια διχασμένη Ευρώπη και την επιστροφή σε μια πολιτική σφαιρών επιρροής», είπε ο Σολτς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «δεν θα το καταφέρει».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ