Κοσμος

Η Ρωσία έχει ηττηθεί στρατηγικά στην Ουκρανία και αυτοί είναι οι λόγοι, σύμφωνα με τη Βρετανία

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ρωσία έχει χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι βαριές απώλειες και οι πύραυλοι που τελειώνουν. Τι δήλωσε ο Βρετανός ναύαρχος Τόνι Ράντακιν.

Η Ρωσία έχει ήδη «ηττηθεί σε στρατηγικό επίπεδο» στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι ο Βρετανός ναύαρχος Τόνι Ράντακιν θεωρεί πως η τροπή που πήρε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία βγαίνει αποδυναμωμένη, καθώς:

  • Έχει υποστεί βαριές απώλειες,
  • «ξεμένει» από στρατιώτες και
  • της τελειώνουν οι εξελιγμένοι πύραυλοι που χρησιμοποιεί για να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται λίγες ώρες μετά την προκλητική δήλωση από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ («Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει σε δύο χρόνια;»).

Ο Πούτιν έριξε στην Ουκρανία το 25% της συνολικής ρωσικής στρατιωτικής δύναμης

«Ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν χρησιμοποίησε το 25% της δύναμης του στρατού του για να εξασφαλίσει μικροσκοπικά εδαφικά κέρδη» ανέφερε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

«Μπορεί ίσως να έχει κάποιες τακτικές επιτυχίες τις επόμενες εβδομάδες στην Ανατολική Ουκρανία, όμως η Ρωσία έχει ήδη χάσει στο στρατηγικό επίπεδο» επανέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι «το NATO είναι ισχυρότερο» και προσθέτοντας πως «Φινλανδία και Σουηδία επιδιώκουν να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία».

Η Βρετανία στέλνει πυραύλους στην Ουκρανία

Αφού εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τερματιστεί άμεσα, επανέλαβε τη δέσμευση της Βρετανίας να υποστηρίξει με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό τον ουκρανικό στρατό στην ηρωική μάχη που δίνει απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

«Συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και αντιαρματικά όπλα» θα σταλούν στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Ράντακιν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις