- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
NYT: Η νέα γεωγραφία της ρωσικής ελίτ και η Ελλάδα (χάρτες)
Οι πτήσεις των λίαρ τζετ προς Αθήνα πριν και μετά τον πόλεμο
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μετακίνηση των Ρώσων ολιγαρχών από την Ευρώπη στην Ασία. Το δημοσίευμα στους New York Times.
Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη αποτελούσε προορισμό (ταξιδιωτικό και επιχειρηματικό) για τους Ρώσους ολιγάρχες. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις σκληρές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρατηρείται δραστική μετατόπιση των Ρώσων ολιγαρχών από την Ευρώπη προς την Ασία.
Μια γρήγορα ματιά στα δρομολόγια που ακολουθούσαν τα ιδιωτικά τζετ των Ρώσων, αρκεί για να γίνει άμεσα αντιληπτό πώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος άλλαξε τα αεροδρόμια στα οποία προσγειώνονταν συχνά τα ρωσικά αεροσκάφη. Πριν από τη ρωσική εισβολή, τα ιδιωτικά τζετ με Ρώσους ολιγάρχες απογειώνονταν από τη Μόσχα και προσγειώνονταν συνήθως σε Παρίσι, Μιλάνο και Γενεύη.
Οι Ρώσοι ολιγάρχες ψηφίζουν Ντουμπάι μετά τη ρωσική εισβολή
Ωστόσο, μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022 όταν τα ρωσικά τανκ μπήκαν στα ουκρανικά εδάφη και η Ευρώπη έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα, οι Ρώσοι ολιγάρχες έδωσαν εντολή στους πιλότους να κατευθυνθούν κυρίως σε αεροδρόμια στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Πλέον, επιλέγουν Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καζακστάν, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν.
Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» παρουσιάζει διαδραστικούς χάρτες με σχεδόν 2.000 πτήσεις μέχρι τον Μάιο. Κεντρικός προορισμός για τους Ρώσους ολιγάρχες: Το Ντουμπάι. Ήδη, διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για Dubaisk, καθώς η σημαντική αυτή πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν σταματά να υποδέχεται ρωσικά ιδιωτικά τζετ. Πριν από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο το ποσοστό των αφίξεων από τη Ρωσία ήταν μόλις 3%. Το ποσοστό έφθασε τον Μάιο στο 14%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.