- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
NYT: Η νέα γεωγραφία της ρωσικής ελίτ και η Ελλάδα (χάρτες)
Οι πτήσεις των λίαρ τζετ προς Αθήνα πριν και μετά τον πόλεμο
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μετακίνηση των Ρώσων ολιγαρχών από την Ευρώπη στην Ασία. Το δημοσίευμα στους New York Times.
Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη αποτελούσε προορισμό (ταξιδιωτικό και επιχειρηματικό) για τους Ρώσους ολιγάρχες. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις σκληρές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρατηρείται δραστική μετατόπιση των Ρώσων ολιγαρχών από την Ευρώπη προς την Ασία.
Μια γρήγορα ματιά στα δρομολόγια που ακολουθούσαν τα ιδιωτικά τζετ των Ρώσων, αρκεί για να γίνει άμεσα αντιληπτό πώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος άλλαξε τα αεροδρόμια στα οποία προσγειώνονταν συχνά τα ρωσικά αεροσκάφη. Πριν από τη ρωσική εισβολή, τα ιδιωτικά τζετ με Ρώσους ολιγάρχες απογειώνονταν από τη Μόσχα και προσγειώνονταν συνήθως σε Παρίσι, Μιλάνο και Γενεύη.
Οι Ρώσοι ολιγάρχες ψηφίζουν Ντουμπάι μετά τη ρωσική εισβολή
Ωστόσο, μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022 όταν τα ρωσικά τανκ μπήκαν στα ουκρανικά εδάφη και η Ευρώπη έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα, οι Ρώσοι ολιγάρχες έδωσαν εντολή στους πιλότους να κατευθυνθούν κυρίως σε αεροδρόμια στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Πλέον, επιλέγουν Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καζακστάν, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν.
Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» παρουσιάζει διαδραστικούς χάρτες με σχεδόν 2.000 πτήσεις μέχρι τον Μάιο. Κεντρικός προορισμός για τους Ρώσους ολιγάρχες: Το Ντουμπάι. Ήδη, διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για Dubaisk, καθώς η σημαντική αυτή πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν σταματά να υποδέχεται ρωσικά ιδιωτικά τζετ. Πριν από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο το ποσοστό των αφίξεων από τη Ρωσία ήταν μόλις 3%. Το ποσοστό έφθασε τον Μάιο στο 14%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.