Κοσμος

Θρίλερ με τους Βρετανούς αιχμαλώτους που οι Ρώσοι καταδίκασαν σε θάνατο

Πολέμησαν ως μισθοφόροι στον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με τη Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο Βρετανοί μαχητές και ο Μαροκινός που καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο στο Ντονέτσκ
Οι δύο Βρετανοί μαχητές και ο Μαροκινός που καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο στο Ντονέτσκ © YouTube/Telegraph

Η Ουκρανία προσπαθεί να σώσει τους Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τη Ρωσία στο Ντονέτσκ. Η πρόταση για ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Η Ουκρανία πράττει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας. Οι τρεις μαχητές αιχμαλωτίστηκαν, πολεμώντας για την Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα, Σάββατο (11/6) ένας Ουκρανός βουλευτής που είναι μέλος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας.

Μετά την αιχμαλωσία τους, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε θάνατο για «μισθοφορικές ενέργειες» την Πέμπτη, από ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, οι ηγέτες της οποίας υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Captured British fighter Aiden Aslin appears in Donetsk pro-Russian court in Ukraine

Στο τραπέζι η πρόταση για ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων με τους Βρετανούς μαχητές

«Τόσο το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν» ανέφερε επίσης ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εξετάζεται μεταξύ άλλων η ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Οι δύο Βρετανοί μαχητές που καταδικάστηκαν σε θάνατο, είχαν εμφανιστεί σε διάφορα βίντεο που τους έδειχναν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

The Britons on Ukraine's frozen frontline

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ