Κοσμος

O Ερντογάν τουιτάρει στα ελληνικά - Οι νέες απειλές για τα νησιά

«Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ερντογάν στο Twitter απειλεί την Ελλάδα με αναρτήσεις στα ελληνικά. Επιμένει για την αποστρατικοποίηση των νησιών και προειδοποιεί ότι «θα το μετανιώσετε».

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές που εξαπέλυσε στη στρατιωτική άσκηση EFES 2022, με αναρτήσεις στο Twitter, οι οποίες είναι γραμμένες στα ελληνικά.

Λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας το 2023, ο Ερντογάν εξαπέλυσε εκ νέου απειλές, επιλέγοντας αυτήν τη φορά να τα γράψει στην ελληνική γλώσσα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για τα νησιά στο Αιγαίο και την αποστρατικοποίηση. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο Ερντογάν απειλεί στα ελληνικά - Οι αναρτήσεις στο Twitter

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν» ισχυρίστηκε. Και πρόσθεσε: «Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος» είπε ακόμη. Και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες».

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών» ισχυρίστηκε επίσης.

«Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν» ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

Και κατέληξε στις αναρτήσεις του στο Twitter, οι οποίες ήταν γραμμένες στα ελληνικά: «Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις