Κοσμος

Κύπρος: Αστυνομία και FBI κατέσχεσαν servers με κλεμμένα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών

Οι διαχειριστές ζητούσαν να πληρώνονται σε bitcoin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση hacking στην Κύπρο με κλεμμένα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών
Υπόθεση hacking στην Κύπρο με κλεμμένα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών © Pixabay

Υπόθεση hacking στην Κύπρο. Κατασχέθηκαν servers με εκατομμύρια κλεμμένα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών. Η κοινή επιχείρηση κυπριακής αστυνομίας και FBI.

Στην Κύπρο κατασχέθηκαν servers, πάνω στους οποίους είχαν στηθεί ιστοχώροι με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα 24 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, τα οποία ήταν προϊόν υποκλοπής. Όπως ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία, η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με το FBI.

«Τα δεδομένα 24 εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί και προσφέρονταν προς πώληση για παράνομους σκοπούς σε διάφορες άλλες υπηρεσίες ή πρόσωπα» τόνισε σε δήλωσή του ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης. Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, γνωστοποίησε ότι η έρευνα κράτησε 6 μήνες.

Κύπριος ο διαχειριστής των servers με τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα

Όπως έγινε γνωστό, ο διαχειριστής των servers είναι κάτοικος Κύπρου. Συνεργάζεται πλήρως με τις διωκτικές αρχές στην Κύπρο. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για την εμπλοκή και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τo Associated Press μετέδωσε ότι ανάμεσα στα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών που παραβιάστηκαν, βρίσκονταν:

  • Ονόματα,
  • ημερομηνίες γέννησης,
  • αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Υπόθεση hacking Αμερικανών πολιτών στην Κύπρο - Η ανακοίνωση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι ιστότοποι SSNDOB Marketplace λειτουργούσαν για χρόνια και απέφεραν έσοδα άνω των 19 εκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις αυτών των δεδομένων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι διαχειριστές του SSNDOB εμφανίζονταν σε εγκληματικά φόρουμ στο darkweb. Για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους, οι διαχειριστές χρησιμοποίησαν διαδικτυακά ψευδώνυμα και διατηρούσαν διακομιστές σε διάφορες χώρες, απαιτώντας από τους αγοραστές να χρησιμοποιούν ψηφιακές μεθόδους πληρωμής, όπως το bitcoin.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ