Κοσμος

Η άβολη ερώτηση ουκρανού δημοσιογράφου στον Σεργκέι Λαβρόφ (βίντεο)

Τι απάντησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερκών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σεργέι Λαβρόφ
Ο Σεργέι Λαβρόφ © EPA

Η συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Μεγλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα και η ερώτηση ουκρανού δημοσιογράφου για τα ουκρανικά σιτηρά.

Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψη στην Άγκυρα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για να του κάνει μια «ανεπιθύμητη» (όπως χαρακτηρίστηκε) ερώτηση σχετικά με τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εν μέσω φόβων για παγκόσμια πείνα εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί.

Να θυμίσουμε πως ο Λαβρόφ βρέθηκε στην Τουρκία την Τετάρτη για να συζητήσει τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών.

Ωστόσο, η συνέντευξη Τύπου του Λαβρόφ και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχωρούσε και θα τελείωνε χωρίς ο Μουσουλμάνος Ουμέροφ να μπορεί να κάνει την ερώτησή του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του.

Ο δημοσιογράφος, λοιπόν, σηκώθηκε και απευθύνθηκε απευθείας στον Λαβρόφ. «Είμαι από τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, θέλω οπωσδήποτε να κάνω μια ερώτηση!», είπε.

Ο Λαβρόφ εμφανίστηκε αμήχανος από την απρογραμμάτιστη ερώτηση, μετά τις προσεκτικά διατυπωμένες απαντήσεις της συνέντευξης Τύπου.

«Εκτός από δημητριακά, τι άλλα αγαθά έκλεψες από την Ουκρανία και σε ποιον τα πούλησες;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο Λαβρόφ, χαμογελώντας, απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται έτσι.

«Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, ο κ. Ζελένσκι πρέπει να δώσει την εντολή, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Πήρα το ρίσκο να διακόψω τη συνέντευξη Τύπου επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα», είπε ο δημοσιογράφος μετά σε δηλώσεις του σε ξένο ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ