Κοσμος

Μόσχα προς Βαλκάνια: Σας ρίχνουμε πυραύλους χωρίς να χρειάζεται άδεια

Με αφορμή το μπλόκο τριών χωρών στον Λαβρόφ να φτάσει στην Σερβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου «Satan 2» απειλεί τώρα το Κρεμλίνο τα Βαλκάνια
Βαλλιστικός πύραυλος (Αρχείου) © EPA Pool

Επεισόδιο με Λαβρόφ στα Βαλκάνια: Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος υποστήριξε ότι μπορεί να εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει ο εναέριος αποκλεισμός του Σεργκέι Λαβρόφ αν λάβει κανείς υπόψη ότι επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων- γνωστό και ως Satan-2.

Aπαντώντας στο Telegram ανέφερε χαρακτηριστικά «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».



Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».
 

Κοινή γραμμή: Oργισμένοι Λαβρόφ - Βούτσιτς από το βαλκανικό εναέριο μπλόκο

Αδιανόητο και πρωτοφανές χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ το κλείσιμο του εναερίου χώρου των τριών βαλκανικών κρατών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.  Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες που εμπόδισαν την άφιξή του Λαβρόφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ