- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο μέτωπο του Ντονμπάς βρέθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Είμαι ευγνώμων σε όλους σας. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοινώνει πως πήγε στα μέτωπα στο Ντονμπάς για να δει τους στρατιώτες του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι επισκέφθηκε στρατιώτες της χώρας του στη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται εχθροπραξίες με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο βραδινό διάγγελμά του που μεταφόρτωσαν οι υπηρεσίες του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Πήγαμε στη Λισιτσάνσκ, πήγαμε στη Σολεντάρ», είπε ο αρχηγός του κράτους μετά τις επισκέψεις του σε κέντρα διοίκησης σε αυτές τις κοινότητες κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, πόλη-κλειδί στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις της Μόσχας στη λεκάνη του Ντονμπάς.
Πήγε επίσης στην Μπαχμούτ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιφέρειας Ντανιέτσκ, όπου συζήτησε με στρατιωτικούς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «ενημερώθηκε σε βάθος για την επιχειρησιακή κατάσταση στη γραμμή του μετώπου άμυνας», κατά την ίδια πηγή.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το εξαίρετο έργο σας, για την υπηρεσία σας, για το ότι μας προστατεύετε όλους, το κράτος μας. Είμαι ευγνώμων σε όλους σας. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας», τους είπε.
«Είμαι υπερήφανος για αυτούς που συνάντησα, που τους έσφιξα το χέρι, που μίλησα μαζί τους, τους υποστήριξα», διαβεβαίωσε ο ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του.
Ανέφερε ακόμη πως πήγε στη Ζαπορίζια, για να δει κατοίκους της Μαριούπολης που μπόρεσαν να φύγουν από το λιμάνι στρατηγικής σημασίας αυτό στην Αζοφική Θάλασσα, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Ο Ζελένσκι είχε πάει επίσης τον Μάιο στο μέτωπο στην περιφέρεια Χάρκοβο.
Η επίσκεψη του Ζελένσκι στα μέτωπα του επέτρεψε να αποκτήσει καλύτερη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης και του ηθικού των δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, εκτίμησε ο Αυστραλός στρατηγός ε.α. Μικ Ράιαν.
Επέδειξε επίσης με αυτό τον τρόπο πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στον στρατό του», καθώς και πόσο «διαφορετικός» είναι από τον αντίπαλό του, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έκρινε μέσω Twitter ο Αυστραλός απόστρατος. «Είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν δεν θα λάβει πρόσκληση να πάει να επισκεφθεί τους Ρώσους στρατιώτες, που σιτίζονται άσχημα και έχουν κακή διοίκηση –αλλά άφθονα όπλα– στο εγγύς μέλλον», υποστήριξε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.