- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: 360 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα
Ο στρατός της Ρωσίας συγκεντρώνεται γύρω από τη Σλοβιάνσκ
Πόλεμος στην Ουκρανία: 360 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα, διατείνεται η Μόσχα.
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι σε πυραυλικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επικράτεια της Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες εξοντώθηκαν 360 «εθνικιστές» και καταστράφηκαν 49 οπλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα.
Σταθμός παρακολούθησης των ραδιοεπικοινωνιών στην πόλη Σλοβιάνσκ ήταν ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Στην περιοχή της Σλοβιάνσκ βρίσκεται το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Ντονμπάς και δεκάδες στόχους στη Μικολάιφ (νότια), σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ.
Ουκρανία: Ο στρατός της Ρωσίας συγκεντρώνει δυνάμεις γύρω από τη Σλοβιάνσκ
Την ίδια ώρα, το ουκρανικό γενικό επιτελείο προειδοποίησε χθες ότι ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.
Διοικητικά, η Σλοβιάνσκ υπάγεται στην περιφέρεια Ντανιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει διακηρυγμένο στόχο να καταλάβει ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία, την περιοχή που αποκαλείται Ντονμπάς, στον πόλεμο που πλέον έχει εισέλθει στην 101η του ημέρα.
Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές εχθροπραξίες εδώ και αρκετές ημέρες. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως η Σεβεροντονιέτσκ έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια τους, όμως η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε χθες πως ανέκτησε το ένα πέμπτο της προσωρινής πρωτεύουσας της περιφέρειας Λουγκάνσκ, παρά τις σφοδρές ομοβροντίες του ρωσικού πυροβολικού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.