Κοσμος

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι η πολιτική κηδεία - Ποιοι ήταν παρόντες

Έγινε αποτέφρωση της σορού του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κηδεύτηκε στο Παρίσι. Έγινε πολιτική κηδεία και αποτέφρωση. Παρόντες ο Ρομάν Πολάνσκι και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Στον Βαγγέλη Παπαθανασίου το τελευταίο αντίο στο Παρίσι είπαν συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι ήταν παρόντες στην πολιτική κηδεία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη σήμερα Παρασκευή, το απόγευμα. Την είδηση έκανε γνωστή το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη.

«Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή» επισημαίνεται.

Στους παρευρισκόμενους στην πολιτική κηδεία προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη.

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ποιοι ήταν παρόντες στην κηδεία

Στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 χρόνια σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, παρόντες ήταν ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαϊα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Στην πληθωρική προσωπικότητα και στο σπουδαίο έργο του συνθέτη αναφέρθηκαν κατά σειρά ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης.

Μετά τους επικήδειους ακούστηκαν σπουδαία μουσικά κομμάτια που έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και συγκεκριμένα:

  • Το «Light and Shadow» από το «1492»,
  • το «Eternal Alexander» από το «Alexander»,
  • το «One Alone» και «Love Theme» από το Blade Runner και
  • το «Prelude» από το «Voices».

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη και μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις