Κοσμος

Άνδρας σε αμόκ μπήκε σε μουσείο του Ντάλας και έσπασε αρχαία ελληνικά αγγεία αξίας 5 εκατ. δολαρίων

Εκτιμάται ότι είναι ηλικίας πάνω από 2.500 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arxaia-696x351.jpg

Ανεκτίμητης αξίας αρχαία ελληνικά αντικείμενα κατέστρεψε ένας 21χρονος, όταν διέρρηξε ένα μουσείο τέχνης στο Ντάλας των ΗΠΑ, μετά από καυγά με την κοπέλα του.

Σε Μουσείο Τέχνης στο Ντάλας του Τέξας εισέβαλε ένας 21χρονος νεαρός ο οποίος σε κατάσταση αμόκ διέλυσε αρχαία ελληνικά αγγεία αξίας πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

Ο Μπράιαν Χερνάντεζ, όπως είναι το όνομά του, μόλις 21 ετών, κινδυνεύει τώρα να μείνει πέντε χρόνια στη φυλακή.

Ο νεαρός άρπαξε μία μεταλλική καρέκλα και αφού έσπασε την τζαμαρία του Μουσείου Τέχνης μπήκε μέσα και άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Έσπασε έναν αρχαίο ελληνικό αμφορέα του 6ου π.Χ. αιώνα και αγγείο που χρονολογείται στο 450 π.Χ.. Επίσης, έσπασε ένα άλλο αρχαίο ελληνικό σκεύος πάλι του 6ου π.Χ. αιώνα αξίας 100.000 δολαρίων.

Ο άνδρας ήταν άοπλος και φαίνεται πως ωθήθηκε στο αμόκ μετά τον καβγά που είχε με τη φίλη του. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως αποφάσισε να καταστρέψει τα αγγεία γιατί ήταν τρελός με τη συγκεκριμένη κοπέλα.

Ο Χερνάντεζ άρχισε το καταστροφικό του έργο στις περίπου 21.40 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ήταν ο ίδιος που τηλεφώνησε στην αστυνομία από μέσα από το μουσείο, με τους ένστολους να φτάνουν στο σημείο στις 22.10.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ