Κοσμος

O Έλον Μασκ έχει «σούπερ κακό» προαίσθημα για την οικονομία γι αυτό ετοιμάζει απολύσεις

Παγώνει παράλληλα τις προσλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ιδρυτής της Space X, Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / Patrick Pleul / POOL

Έλον Μασκ: Ζητά μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 10% - Το email που έστειλε σε στελέχη της εταιρείας του.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, όχι απλά παγώνει τις προσλήψεις στην εταιρεία, αλλά προχωρά και στην απόλυση του 10% των εργαζομένων.  

Σύμφωνα με το Reuters, ο Έλον Μασκ ειδοποίησε την Πέμπτη στελέχη της Tesla με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ αναφέρει: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία». Η Tesla δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη αυτή. 

Tελεσίγραφο Μασκ στους υπαλλήλους της Tesla: Γραφείο ή απόλυση

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αναφέρθηκε στη συζήτηση για την επιστροφή στο γραφείο την Τετάρτη στο Twitter, αναλύοντας ένα email που προφανώς έστειλε στο εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάτω από τη γραμμή θέματος «Η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή» [sic], ο Μασκ έγραψε ότι «όποιος επιθυμεί να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ *ελάχιστο*) 40 ώρες την εβδομάδα ή φεύγει».

Συνέχισε γράφοντας ότι το γραφείο των υπαλλήλων «πρέπει να είναι στην Τesla και όχι κάτι απομακρυσμένο που δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα της θέσης εργασίας, για παράδειγμα να είσαι υπεύθυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο σου να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία».

Αν και ο Μασκ δεν απάντησε άμεσα αν το email είναι αυθεντικό, άφησε έντονα να εννοηθεί ότι είναι, απαντώντας σε έναν ακόλουθο στο Twitter που ρώτησε για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το να πηγαίνεις στη δουλειά είναι μια απαρχαιωμένη έννοια. «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ