Κοσμος

Tελεσίγραφο Μασκ στους υπαλλήλους της Tesla: Γραφείο ή απόλυση

Πρόσφατα επαίνεσε τους Κινέζους που εργάζονται 12ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / BRITTA PEDERSEN / POOL

O Έλον Μασκ απεύθυνε τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους της Tesla οι οποίοι εργάζονται εξ αποστάσεως: Να γυρίσουν στο γραφείο αλλιώς θα απολυθούν.

Ο Έλον Μασκ διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναφέρθηκε στη συζήτηση για την επιστροφή στο γραφείο την Τετάρτη στο Twitter, αναλύοντας ένα email που προφανώς έστειλε στο εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάτω από τη γραμμή θέματος «Η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή» [sic], ο Μασκ έγραψε ότι «όποιος επιθυμεί να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ *ελάχιστο*) 40 ώρες την εβδομάδα ή φεύγει».

Συνέχισε γράφοντας ότι το γραφείο των υπαλλήλων «πρέπει να είναι στην Τesla και όχι κάτι απομακρυσμένο που δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα της θέσης εργασίας, για παράδειγμα να είσαι υπεύθυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο σου να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία».

Αν και ο Μασκ δεν απάντησε άμεσα αν το email είναι αυθεντικό, άφησε έντονα να εννοηθεί ότι είναι, απαντώντας σε έναν ακόλουθο στο Twitter που ρώτησε για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το να πηγαίνεις στη δουλειά είναι μια απαρχαιωμένη έννοια. «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

 

 

Προ ημερών εξάλλου ο Μασκ είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίου των FT «Νομίζω ότι θα υπάρξουν μερικές πολύ ισχυρές εταιρείες που θα βγουν από την Κίνα. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά ταλαντούχοι και εργατικοί άνθρωποι στην Κίνα που πιστεύουν ακράδαντα στην παραγωγή. Δουλεύουν και μετά τα μεσάνυχτα. Δεν βγαίνουν καν από το εργοστάσιο. Ενώ στην Αμερική, οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν ακόμα και να πάνε στη δουλειά τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ