- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Microsoft θα στηρίξει τις προσπάθειες συνδικαλισμού των εργαζομένων της
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της, Μπραντ Σμιθ


H Microsoft δεν θα αντιταχθεί σε προσπάθειες συνδικαλισμού από τους εργαζομένους της.
Η Microsoft Corp δεν θα αντιταχθεί σε προσπάθειες συνδικαλισμού από τους εργαζομένους της, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Μπραντ Σμιθ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο τομέας της τεχνολογίας αποδέχεται σταδιακά την οργάνωση των εργαζομένων του σε σωματεία, παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε απαθής για το αναφερόμενο ζήτημα.
Η εταιρία αναγνωρίζει το νομικό δικαίωμα των εργαζομένων αναφορικά με την επιλογή τους για την οργάνωση ή τη συμμετοχή τους σε μία ένωση, παρά το γεγονός ότι “ποτέ δεν θα απαιτηθεί να οργανωθούν προκειμένου να έχουν ένα διάλογο” με τη διοίκηση, ανέφερε ο Σμιθ σε μία χθεσινή ανάρτησή του
Η δέσμευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με ένα υπόβαθρο πρόσφατων αντιδράσεων από εργαζόμενους σε αρκετές εταιρίες τεχνολογίας.
Τον προηγούμενο μήνα μία μικρή ομάδα εργαζόμενων σε ένα τμήμα της εταιρίας Activision Blizzard που παράγει το βιντεοπαιχνίδι "Call of Duty" και η οποία, εξαγοράστηκε από την Microsoft, ψήφισε υπέρ του συνδικαλισμού εργαζομένων.
Αντιδρώντας, η Activision ανακοίνωσε ότι όπως πιστεύει 19 εργαζόμενοι δεν θα έπρεπε να είναι σε θέση να λάβουν μία απόφαση που θα επηρεάσει μία μεγαλύτερη ομάδα των εργαζομένων της.
Η Amazon.com έχει εδώ και πολύ καιρό εκδηλώσει την αντίθεσή της σε προσπάθειες των εργαζομένων σε αποθήκες της να συνδικαλιστούν, ενώ τον προηγούμενο μήνα, κατηγορήθηκε ότι απειλεί το προσωπικό της σχετικά με τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για την οργάνωση σωματείου εργαζομένων.
“Οι πρόσφατες εκστρατείες συνδικαλισμού των εργαζομένων σε ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του τεχνολογικού τομέα, μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι αναπόφευκτα τα ζητήματα αυτά θα αγγίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, ενδεχόμενα συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας”, είπε ο Σμιθ.
Η Microsoft δεν πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι ή άλλοι ενδιαφερόμενοι θα επωφεληθούν από την αντίστασή τους σε νόμιμες προσπάθειες συμμετοχής τους σε δραστηριότητες όπως ο συνδικαλισμός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αίτια εστιάζονται σε ενδεχόμενο ηλεκτρολογικό πρόβλημα
Η σύζυγός του ήταν 8 μηνών έγκυος όταν πιάστηκε αιχμάλωτος
Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας
Σε ποιους απεθυνόταν πραγματικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ;
Για τρεις μέρες έβρεξε ασταμάτητα
Νέο σκάνδαλο ταλανίζει το παλάτι - Όσα έγιναν στο υπόγειο του κάστρου
Χρειάζεται σχέδιο για να σταματήσουμε τον Πούτιν, απάντησε ο ουκρανός πρόεδρος
H σύγκρουση έχει ρίζες στο 1994
Ακόμη και μετά από 5.000 χρόνια μέσα σε σαρκοφάγο - Τα ευρήματα των επιστημόνων
Η Ελλάδα το υποστηρίζει εδώ και καιρό, σχολίασε με ανάρτησή του ο Κ. Μητσοτάκης
17 πολιτείες έχουν απαγορεύσει σχεδόν πλήρως τις αμβλώσεις από τον Ιανουάριο του 2025
Μετά από ημέρες ανησυχιών για το μέλλον της εκεχειρίας
Σφοδρή επίθεση και ειρωνείες κατά των Ευρωπαίων
Οι αυστηρές απαιτήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν 60.000 άτομα στην απόρριψη της αίτησης παραμονής, σύμφωνα με έκθεση
«Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει λίγους μήνες κριτικής από τον Μασκ» - Τα μηνύματα των ΗΠΑ χωρίς περιστροφές
Το αμερικανικό «deal» για την Ουκρανία και το μέλλον της συμμαχίας ΗΠΑ-Ευρώπης
Δείτε την ανάρτησή τους στο Instagram
«Παρεμβάσεις» της κυβέρνησης Τραμπ και σε άλλες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.