Κοσμος

Amazon: Aπολύθηκαν τουλάχιστον έξι στελέχη λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Μετά την ψήφο για την δημιουργία σωματείου στο Staten Island

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon: Απέλυσαν τουλάχιστον έξι στελέχη λόγω συνδικαλιστικής δράσης
Amazon © Unsplash

Το λιγότερο έξι ανώτερα διευθυντικά στελέχη που συμμετείχαν σε συνδικαλιστική δράση στη Νέα Υόρκη φέρεται να απέλυσε η Amazon.

Οι εν λόγω απολύσεις θεωρούνται η απάντηση της εταιρείας για την Εργατική Ένωση Amazon που ιδρύθηκε τον Απρίλιο στο Staten Island και θεωρείται ως «ιστορική νίκη» σε βάρος του επιχειρηματικού κολοσσού των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα προφίλ τους στο LinkedIn, οι περισσότεροι από τους απολυμένους δούλευαν στην εταιρεία πάνω από έξι χρόνια, αναφέρουν οι New York Times.

H εταιρεία από την πλευρά της ανέφερε πως οι «αλλαγές» έγιναν μετά από αξιολόγηση εβδομάδων «της λειτουργίας και της ηγεσίας» της αποθήκης στο Staten Island όπου απασχολούνται πάνω από 8.300 άνθρωποι.

«Μέρος της κουλτούρας μας στην Amazon είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο στην αξιολόγηση του αν κάνουμε ή όχι το καλύτερο που μπορούμε για την ομάδα μας» ανέφερε σχετικά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η δημιουργία του φορέα εκτιμάται ότι αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τους εργαζομένους να ενισχύσουν τον εργασιακό ακτιβισμό και να προλειάνουν το έδαφος για ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλους τομείς.

Αρκετοί δε συνδικαλιστές θεωρούν την Amazon υπαρξιακή απειλή στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς επηρεάζει πολλές βιομηχανίες και συνήθως η στάση της κυριαρχεί.

Η Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πάνω από 800.000 υπαλλήλους (στην Ευρώπη το προσωπικό της είτε είναι οργανωμένο είτε καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις), αλλά έχει και μακρά ιστορία αντισυνδικαλιστικών τακτικών γράφει το Quartz. Η εταιρεία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είχαν δηλώσει πρώην στελέχη της, ανησυχεί ότι τα συνδικάτα εμποδίζουν τη δυνατότητά της να προχωρά σε προσλήψεις (αλλά και σε απολύσεις)  για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες όπως  αυξομειώνονται μέσα στη χρονιά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ