Κοσμος

Μακρόν για τουρκικές προκλήσεις: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας

«Εκφράζω τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν © EPA/STEPHANIE LECOCQ

O Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα έναντι της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με τις οποίες αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την έξοδό του, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τα εξής: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε με σθένος τις ανησυχίες της Ελλάδας - τις νόμιμες ανησυχίες της και καταδίκασε τις δηλώσεις που εξέφρασαν ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι, με τις οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της.

»Θέλω να εκφράσω την στήριξη όλων των Ευρωπαίων και ειδικότερα της Γαλλίας. Κανένας δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία κανενός κράτους-μέλους σήμερα. Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να καταδικαστούν το συντομότερο, και αυτό ακριβώς κάνω εγώ εδώ μπροστά σας».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας ότι «εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί».

«Ζήτησα εφ’ όσον η Τουρκία συνεχίσει την ίδια τακτική να συζητηθεί το ζήτημα στην Τακτική Σύνοδο του Ιουνίου και να υπάρξει και ρητή αναφορά στα συμπεράσματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο Κυριακός Μητσοτάκης για τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο ανέφερε: «Είχαμε μία πολύ φιλική κουβέντα με τον καγκελάριο, τού εξήγησα πως δεν νοείται η τακτική ίσων αποστάσεων, ιδίως από μία χώρα, που έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Ο καγκελάριος αντελήφθη την έκταση του προβλήματος. Ο χάρτης της γαλάζιας πατρίδας είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία μας απειλεί» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ