- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα
Μετά τη χθεσινή «χλιαρή» τοποθέτηση του Βερολίνου
Tετ α τετ με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, είχε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έδειξε στον Γερμανό καγκελάριο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.
Συζήτησαν επίσης για την στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση. Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται στον απόηχο και της χθεσινής «χλιαρής» τοποθέτησης του Βερολίνου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν σημείωσε ότι το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις» και απηύθυνε έκκληση «να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο» μεταξύ των δύο πλευρών. Παρέπεμψε, επίσης, σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή», ενώ είχε απευθύνει έκκληση «προς τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν». Η κ. Χόφμαν, παρά τις ερωτήσεις σχετικά με το σε ποιον από τους δύο ηγέτες απευθύνεται, επέμεινε να παραπέμπει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δήλωσε ότι «οι λέξεις δεν χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.