Κοσμος

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης δείχνει παντού τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Το παράπονο του τουρκικού Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης - Σολτς
Hurriyet: Ο Μητσοτάκης δείχνει παντού τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Hurriyet - Ελληνοτουρκικά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας, καταγγέλλοντας το μπαράζ προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της Άγκυρας και τονίζοντας ότι η πολιτική «ίσων αποστάσεων» δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο η Τουρκία εξακολουθεί να προβαίνει σε προκλήσεις, σε επίπεδο ρητορικής αλλά και στο πεδίο, με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας.

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει τη «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος δεν φαίνεται να είδε με καλό μάτι τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet, ο Έλληνας πρωθυπουργός «όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο Μητσοτάκης κουβαλά παντού μαζί του τον χάρτη και τον έδειξε τώρα στον Όλαφ Σολτς, αφού πρώτα παραπονέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

huriet12.jpg

Το δημοσίευμα της Hurriyet στέκεται σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι η Ελλάδα αποκρούει τις προκλήσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επενδύοντας στις σχέσεις με ισχυρούς εταίρους αλλά και στη δική της αποτρεπτική δύναμη.

Παράλληλα στην Τουρκία αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση στήριξης του Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε: «Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ