- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ευλογιά των πιθήκων: Καραντίνα και αποχή από το σεξ συστήνουν οι Βρετανοί
Οι νέες οδηγίες για όσους ασθενείς δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα
Ασθενείς στη Βρετανία με ευλογιά των πιθήκων αλλά χωρίς σοβαρά συμπτώματα μπορούν να μπαίνουν καραντίνα σπίτι. Η σύσταση να απέχουν από το σεξ.
Όσοι έχουν μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων μπορούν να απομονώνονται στο σπίτι τους (καραντίνα), εφόσον δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και τηρούν τα μέτρα περιορίζοντας τις στενές επαφές τους με άλλους ανθρώπους. Αυτό προκύπτει με βάση τις νεότερες οδηγίες που έδωσε σήμερα Δευτέρα (30/5) στη δημοσιότητα η υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της Βρετανίας (UKHSA), στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειωθούν τα κρούσματα τη χώρα.
Μέχρι στιγμής, από τις αρχές Μαΐου, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 300 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.
Πρόκειται για μια ήπια ασθένεια που μεταδίδεται με τη στενή επαφή και προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της γρίπης αλλά και δερματικές αλλοιώσεις. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ευρώπη και όχι σε χώρες της κεντρικής και της δυτικής Αφρικής, όπου ο ιός είναι ενδημικός. Επίσης, δεν σχετίζονται με ταξίδια στις περιοχές αυτές. Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν πού οφείλεται αυτή η ασυνήθιστη αύξηση των κρουσμάτων.
Ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων καλό είναι να αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές
Η UKHSA ανέφερε σήμερα ότι όσοι έχουν μολυνθεί θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με άλλους ανθρώπους μέχρι να ιαθούν οι δερματικές αλλοιώσεις. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές, από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες αποδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται μέσω των εκκρίσεων των βλεννογόνων, συνιστάται σε όσους μολύνθηκαν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για οκτώ εβδομάδες μετά τη μόλυνση, για προληπτικούς λόγους.
Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι υψηλότερος αν κάποιος έχει άμεση επαφή με κάποιον που πάσχει από την ευλογιά τον πιθήκων. Γενικά όμως, ο κίνδυνος για τον πληθυσμό παραμένει χαμηλός, σύμφωνα με τη Ρουθ Μίλτον, υψηλόβαθμη σύμβουλο της UKHSA.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
«Εχθροί του Θεού οι διαδηλωτές», δηλώνει η Τεχεράνη
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα επεισόδια
Για «υβριδική επίθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «μια ζωντανή ταινία τρόμου»
Η ανακοίνωση της τουρκικής εισαγγελίας
«Καμιά επιείκεια ή συμπόνια», ξεκαθάρισε ο Μοχάμαντ Μοβαχέντι Αζάντ
Η Δύση, η θεσμοθετημένη ανελευθερία, ο φόβος και η σιωπή
Τάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών και τους καλεί να βγουν και πάλι στους δρόμους
Όσα έχουν γίνει γνωστά για την καταγγελία
Οι ρίζες της ιδεολογικής τύφλωσης, ο φόβος και η θρησκευτική επιβολή
Τι έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο
Η Chevron είναι «πρόθυμη να βοηθήσει τη Βενεζουέλα να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον»
Χτυπούσαν κατσαρόλες και φώναζαν συνθήματα κατά της ηγεσίας
Tώρα μάλλον θα πρέπει να ξαναπαντρευτούν
Τι γνωρίζουμε για το το παρασκήνιο της επιχείρησης
30.000 αρχεία κακοποίησης και έως 1.000 εμπλεκόμενοι
Στόχος, λένε, απευθείας πλήγμα της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Πάνω από 24 ώρες το μπλακάουτ στο διαδίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.