- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Αναξιόπιστος ο Πούτιν, λέει ουκρανός διαπραγματευτής
Αλλά ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα Σάββατο (28/5) ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία. Και εκτίμησε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.
«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα» ξεκαθάρισε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. Και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».
«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια» δήλωσε ακόμη ο Ποντολιάκ, καταλήγοντας: «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».
Ζελένσκι: «Πρέπει να μιλήσουμε με τον Πούτιν»
Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ούτε και για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εργαλειοποιεί την επισιτιστική κρίση.
Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Πούτιν. Δεν σας λέω ότι οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε» δήλωσε ο Ζελένσκι.
Και εξήγησε: «Τι θέλουμε από αυτήν τη συνάντηση… Θέλουμε πίσω τις ζωές μας… Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους».
Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες. Και γνωστοποίησε ότι έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να οργανώσει συνάντηση με τον Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.