- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Αναξιόπιστος ο Πούτιν, λέει ουκρανός διαπραγματευτής
Αλλά ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα Σάββατο (28/5) ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία. Και εκτίμησε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.
«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα» ξεκαθάρισε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. Και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».
«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια» δήλωσε ακόμη ο Ποντολιάκ, καταλήγοντας: «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».
Ζελένσκι: «Πρέπει να μιλήσουμε με τον Πούτιν»
Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ούτε και για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εργαλειοποιεί την επισιτιστική κρίση.
Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Πούτιν. Δεν σας λέω ότι οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε» δήλωσε ο Ζελένσκι.
Και εξήγησε: «Τι θέλουμε από αυτήν τη συνάντηση… Θέλουμε πίσω τις ζωές μας… Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους».
Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες. Και γνωστοποίησε ότι έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να οργανώσει συνάντηση με τον Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.