Κοσμος

Ζελένσκι: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να μιλήσουμε με τον Πούτιν

Το Κρεμλίνο ρίχνει την ευθύνη στο Κίεβο για το πάγωμα των συνομιλιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία-Ουκρανία: Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία για "αντιφατικές" δηλώσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι © ΕPA Pool

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να μιλήσει ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα».

Κατηγορίες κατά της Μόσχας ότι δεν ενδιαφέρεται για τον τερματισμό του πολέμου, ούτε και για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών, εκτόξευσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Καταλόγισε, δε, στη Ρωσία ότι εργαλειοποιεί την επισιτιστική κρίση.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Πούτιν. Δεν σας λέω ότι οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Τι θέλουμε από αυτή τη συνάντηση… Θέλουμε πίσω τις ζωές μας… Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Σημείωσε επίσης ότι έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να οργανώσει συνάντηση με τον Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος, ενώ ζήτησε από τη G20 να εκφράσει με καθαρό τρόπο την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Στο Κίεβο η ευθύνη για το πάγωμα των συνομιλιών

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους: «Η ουκρανική ηγεσία κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τι επιθυμεί η ουκρανική πλευρά».

Οι τελευταίες γνωστές δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες έγιναν στις 29 Μαρτίου. Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως για ένα διάστημα αλλά και οι δύο πλευρές λένε ότι τώρα έχουν σταματήσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ