Κοσμος

Μαρκ Ρούτε: Πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα γίνουμε φτωχότεροι

Λόγω του ενεργειακού κόστους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε © ΕPA Pool
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε © ΕPA Pool

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα γίνουν φτωχότεροι λόγω του ενεργειακού κόστους.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει «όριο στο τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση» για να βοηθήσει τους ανθρώπους εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ρούτε είπε στο CNBC ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα βοηθήσει τα άτομα με εισοδήματα χαμηλότερης και χαμηλότερης μεσαίας τάξης με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να βοηθήσεις τους πάντες, έτσι... εμείς στη Δύση θα είμαστε κάπως φτωχότεροι λόγω του υψηλού πληθωρισμού, του υψηλού ενεργειακού κόστους».

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 9,6% στην Ολλανδία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ολλανδική στατιστική υπηρεσία. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τον πληθωρισμό 9,7% που καταγράφηκε τον Μάρτιο, αν και παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά.

Ο Ρούτε δήλωσε ότι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης συνασπισμού του, η οποία εγκαταστάθηκε τον Ιανουάριο και χρειάστηκαν σχεδόν 10 μήνες για να σχηματιστεί, είναι η κοινωνική κινητικότητα. Είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την παγίδα της αξιοκρατίας της χώρας και ότι άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν μέρος αυτού που αποκάλεσε [ολλανδικό όνειρο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ