- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα γίνουν φτωχότεροι λόγω του ενεργειακού κόστους.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει «όριο στο τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση» για να βοηθήσει τους ανθρώπους εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ρούτε είπε στο CNBC ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα βοηθήσει τα άτομα με εισοδήματα χαμηλότερης και χαμηλότερης μεσαίας τάξης με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να βοηθήσεις τους πάντες, έτσι... εμείς στη Δύση θα είμαστε κάπως φτωχότεροι λόγω του υψηλού πληθωρισμού, του υψηλού ενεργειακού κόστους».
Ο πληθωρισμός έφτασε στο 9,6% στην Ολλανδία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ολλανδική στατιστική υπηρεσία. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τον πληθωρισμό 9,7% που καταγράφηκε τον Μάρτιο, αν και παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά.
Ο Ρούτε δήλωσε ότι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης συνασπισμού του, η οποία εγκαταστάθηκε τον Ιανουάριο και χρειάστηκαν σχεδόν 10 μήνες για να σχηματιστεί, είναι η κοινωνική κινητικότητα. Είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την παγίδα της αξιοκρατίας της χώρας και ότι άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν μέρος αυτού που αποκάλεσε [ολλανδικό όνειρο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.