Κοσμος

Χάρκοβο: Καρέ καρέ ο βομβαρδισμός στο Κέντρο Πολιτισμού (βίντεο)

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ρωσικός πύραυλος δευτερόλεπτα πριν τινάξει στον αέρα το Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο
Ο ρωσικός πύραυλος δευτερόλεπτα πριν τινάξει στον αέρα το Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο © YouTube/Guardian News

Στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, οι Ρώσοι βομβάρδισαν το πολιτιστικό κέντρο. Η στιγμής που ο πύραυλος καταστρέφει το κέντρο πολιτισμού.

Τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζει να κάνει το βίντεο από το Χάρκοβο με τη στιγμή που ρωσικός πύραυλος καταστρέφει το Κέντρο Πολιτισμού. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο στην Ανατολική Ουκρανία και παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, τραυματίστηκαν, όταν ο ρωσικός πύραυλος «ισοπέδωσε» το πρόσφατα ανακαινισμένο πολιτιστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Λοζοβάγια, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Ζαμπάτσα, αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οργή Ζελένσκι για τον βομβαρδισμό στο πολιτιστικό κέντρο του Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Telegram: «Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το σπίτι του πολιτισμού που μόλις είχε ανοικοδομηθεί».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο με την ισχυρή έκρηξη, καθώς ο ρωσικός πύραυλος χτυπά το Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο. «Οι κατακτητές θεωρούν τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανθρωπότητα ως εχθρούς τους. Και δεν φείδονται πυραύλων που εκτοξεύουν εναντίον αυτών» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει αρχίσει να χειροτερεύει για τον ουκρανικό στρατό, καθώς οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να κερδίσουν έδαφος.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν σφοδρά σε όλη τη γραμμή του μετώπου και προσπαθούν να πλήξουν το πυροβολικό βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων» ανέφερε για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που πύραυλος καταστρέφει παιδότοπο στο Χάρκοβο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ