Κοσμος

ΗΠΑ: «Χτύπησε» ξανά η ακραία τραμπική βουλευτής Γκριν: Ο Γκέιτς πίσω από την ευλογιά των πιθήκων

Είναι μια από τις πλέον περιθωριακές φωνές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν © EPA Pool

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Γκριν προωθεί θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Μπιλ Γκέιτς θα βγάλει χρήματα από το ξέσπασμα ευλογιάς των πιθήκων.

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν βουλευτής των Ρεπουμπλικανών η οποία αναπαράγει οποιαδήποτε θεωρία συνομωσίας υπάρχει στον πλανήτη, υποστήριξε ότι η ευλογιά των πιθήκων οφείλεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- στον Μπιλ Γκέιτς. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής της MTG:Live στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης, η Γκριν συνέδεσε αβάσιμα την τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων -η οποία έχει λιγότερα από 100 κρούσματα παγκοσμίως με τον Γκέιτς. Για να υποστηρίξει την τρελή της θεωρία η Γκριν μοιράστηκε ένα βίντεο από μια συνέντευξη του Γκέιτς τον Νοέμβριο του 2021 με τον Τζέρεμι Χαντ, πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Γκέιτς δεν ανέφερε την ευλογιά στη συνέντευξη, αλλά προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για μελλοντικές πανδημίες και προέτρεψε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για τη δημιουργία μιας σχετικής ομάδας εργασίας.

«Ο Μπιλ Γκέιτς, θέλω να το θυμίσω σε όλους, θέλει να καλλιεργήσει ψεύτικο κρέας και θέλει να πίνουμε νερό από κακά», δήλωσε η Γκριν μετά την αναπαραγωγή του κλιπ. «Οπότε, δεν ξέρω γιατί αφήνουμε τον Μπιλ Γκέιτς να αποφασίζει για την υγεία μας....Ο Μπιλ Γκέιτς ανησυχεί πολύ για την πανώλη των πιθήκων, επειδή αυτό είναι κάτι, προφανώς, από το οποίο μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα», συνέχισε. «Αυτός και οι άλλοι φίλοι του. Ξέρετε, όλοι οι δωρητές των Δημοκρατικών, δηλαδή».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Τέιλορ Γκριν έχει ενστερνιστεί και διαρκώς αναπαράγει κάθε συνωμοσία τύπου QAnon, είτε πρόκειται για τις επιθέσεις ενόπλων σε αμερικανικά σχολεία, «που ήταν σκηνοθετημένες», είτε για τις επιθέσεις των τζιχανστιτών στις 9/11, «που ουδέποτε έπληξαν το Πεντάγωνο».  

Εξάλλου η Τέιλορ Γκριν πιστεύει ότι οι λευκοί άνδρες είναι «η ομάδα που αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταχείριση σήμερα στις ΗΠΑ» και αρνείται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι θύματα ρατσισμού. «Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός έχει τελειώσει», δήλωνε σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Politico.«Οι μαύροι έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ