Κοσμος

Καναδάς: Νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες - Απαγόρευση εισαγωγών και εξαγωγών ειδών πολυτελείας

Τα νέα μέτρα θα θέτουν περιορισμούς σε 14 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Γυναίκα κρατά στην αγκαλιά της ψωμί έξω από τράπεζα στη Μόσχα
Ρωσία - Γυναίκα έξω κατάστημα © EPA / YURI KOCHETKOV

Καναδάς: Νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και απαγόρευση εισαγωγών και εξαγωγών ειδών πολυτελείας - Ποια προϊόντα απαγορεύονται

Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα (20/5) την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εις βάρος Ρώσων ολιγαρχών και την απαγόρευση εισαγωγών και εξαγωγών ειδών πολυτελείας από τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τα νέα μέτρα θα θέτουν περιορισμούς σε 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων ολιγαρχών, μελών των οικογενειών τους και στενών συνεργατών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η απαγόρευση των εισαγωγών θα στοχεύει ρωσικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων αλκοολούχων ποτών, θαλασσινών και μη βιομηχανικών διαμαντιών, ενώ η απαγόρευση εξαγωγών θα στοχεύει είδη πολυτελείας όπως υποδήματα, πολυτελή ρούχα και κοσμήματα.

Ρωσία: 12 νέες βάσεις προς δυσμάς ως απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ

Στη δημιουργία βάσεων και τον σχηματισμό νέων στρατιωτικών μονάδων προχωρά η Ρωσία στα δυτικά της σύνορα, επικαλούμενη απειλές μετά τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, μέχρι το τέλος του έτους, η Ρωσία θα σχηματίσει 12 στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες στα δυτικά της χώρας λόγω νέων απειλών. Η Μόσχα λαμβάνει «επαρκή αντίμετρα», δήλωσε ο Σόιγκου σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Σόιγκου αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις της Ρωσίας στο Ντονμπάς. Όπως είπε, η ρωσική «απελευθέρωση» της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, περισσότερα εδάφη έχουν καταληφθεί από την Ουκρανία από τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και τις δυνάμεις της. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, ο Σόιγκου είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις του Κρεμλίνου σχεδόν 2.000 στρατιώτες. Ο αιρθμός αυτός δεν διαφέρει πολύ από την εκτίμηση που έδωσε νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο περίπου 1.700 στρατιώτες είναι πιθανό να έχουν καταθέσει τα όπλα τους στην τεράστια βιομηχανική περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ