- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει τρόπους να προστατέψει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση
Εκδίδοντας εκτελεστικά διατάγματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει τρόπους για να προστατεύσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξετάζει να εκδώσει εκτελεστικά διατάγματα και να υιοθετήσει άλλα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, αν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανατρέψει την απόφασή του του 1973 με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση στις ΗΠΑ.
Μετά την πρωτοφανή διαρροή του σχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Μπάιντεν ζήτησε από τρεις αρμόδιες υπηρεσίες του Λευκού Οίκου να καταρτίσουν σχέδιο για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, δήλωσε χθες Τρίτη η εκπρόσωπός του Τζεν Ψάκι.
Πηγή που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος δήλωσε ότι πολλά από τα βήματα που εξετάζονται αφορούν ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να πιέσει την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αρμόδια για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να διευρύνει την πρόσβαση στα σκευάσματα που προκαλούν άμβλωση, δήλωσε η πηγή αυτή.
Ο Λευκός Οίκος συζητά επίσης τα χάπια αυτά να είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου από παρόχους που βρίσκονται σε άλλες πολιτείες ή ακόμη και σε άλλες χώρες και να ζητήσει από την FDA να δημοσιεύσει έναν κατάλογο με εγκεκριμένους παρόχους.
Μια τρίτη επιλογή είναι να επιτραπούν πόροι του Medicaid να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης γυναικών με χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίες θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία για να υποβληθούν σε άμβλωση.
Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για την προετοιμασία του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να υπερασπιστεί γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές όπου γίνονται αμβλώσεις και διαθέτουν φάρμακα αλλά και τις γυναίκες που κάνουν άμβλωση σε περίπτωση που τους ασκηθούν διώξεις.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) όπως και η υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ ενδέχεται να κληθούν να δημοσιεύσουν έκθεση για «τις σοβαρές σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας», σημείωσε η πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.