Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολείο στο Λουχάνσκ (βίντεο)

Δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια - Συνεχίζονται οι μάχες στο Ντονμπάς

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρωσικός βομβαρδισμός σε σχολείο στο Λουχάνσκ. Δύο νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Οι πρώτες εικόνες.

Στην Ουκρανία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό σε σχολείο στο ουκρανικό χωριό Μπιλοχορίβκα στην περιοχή του Λουχάνσκ. Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το σχολείο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Περίπου 60 άτομα παραμένουν κάτω τα συντρίμμια και υπάρχουν φόβοι ότι είναι επίσης νεκροί, ανέφερε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 ο Ουκρανός Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ.

Βομβαρδισμός σχολείου στο Λουχάνσκ - Οι πρώτες εικόνες

Ο Γκαϊντάι επεσήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν χθες Σάββατο το απόγευμα μία βόμβα στο σχολείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο περίπου 90 άνθρωποι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

«Η πυρκαγιά κατασβέστηκε έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια και, δυστυχώς, εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων» επεσήμανε ο ίδιος στο Telegram.

«Τριάντα άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, επτά από τους οποίους είναι τραυματισμένοι» πρόσθεσε ο Γκαϊντάι. «Εξήντα άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πεθάνει κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων» ανέφερε επίσης.

Παράλληλα, ο Γκαϊντάι επεσήμανε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, από τον βομβαρδισμό του χωριού Σιπίλοβο καταστράφηκε ένα σπίτι και 11 άνθρωποι παραμένουν στα ερείπια.

Στην Ουκρανία η πρόεδρος της Μούντεσταγκ - Η επίσκεψη της Μπέρμπελ Μπας στο Κίεβο

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Μπέρμπελ Μπας έφτασε σήμερα στο Κίεβο, όπου σκοπεύει να συμμετάσχει στους εορτασμούς για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη πριν από 77 χρόνια.

Η πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών είναι η δεύτερη πλέον υψηλόβαθμη εκπρόσωπος της Γερμανίας μετά τον πρόεδρο και κατά συνέπεια η πιο σημαντική Γερμανίδα πολιτικός που επισκέπτεται την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Μπας μετέβη στο Κίεβο έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, του Ρουσλάν Στεφαντσούκ. Η πρόεδρος της Μπούντεσταγκ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στο Μπάμπι Γιαρ, το μνημείο στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ουκρανών Εβραίων εκ μέρους του γερμανικού κοινοβουλίου. Η Μπας πρόκειται να συναντηθεί και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις