Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Για πρώτη φορά με αναπηρικό αμαξίδιο δημοσίως (εικόνες)

Επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © EPA/ANGELO CARCONI

Ιταλία: Για πρώτη φορά από τότε που επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του, ο πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε δημοσίως αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 αναπηρικό αμαξίδιο για πρώτη φορά δημοσίως από τότε που επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του περιορίζοντας την ικανότητά του να περπατάει.

Σε συνάντηση που είχε με μια ομάδα από μοναχές σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος οδηγήθηκε στη θέση του με το αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχναν βοηθοί του, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Ο 85χρονος ποντίφικας υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο. Μέχρι χθες μπορούσε να περπατάει την απόσταση των περίπου δέκα μέτρων από την πλαϊνή είσοδο μέχρι την θέση του στο κέντρο της αίθουσας μολαταύτα υποβοηθούμενος.

Ο πάπας Φραγκίσκος σε αναπηρικό αμαξίδιο - Οι πρώτες εικόνες

Αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα ο πάπας παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθισμένος, ενώ εκφώνησε το κήρυγμά του επίσης καθισμένος.

Αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα ο πάπας παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.  Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθ

Οπως ο ίδιος έχει πει, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν μια ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του. Δεν είναι όμως σαφές αν έχει ξεκινήσει αυτή η θεραπεία.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ