Κοσμος

OHE-Ουκρανία: Πάνω από 3.000 οι επιβεβαιωμένοι άμαχοι νεκροί

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα στέκεται συγκλονισμένη πάνω από ομαδικό τάφο στην Μπούκα της Ουκρανίας
Ομαδικός τάφος στην Μπούκα - Ουκρανία © EPA / OLEG PETRASYUK

OHE-Ουκρανία: Πάνω από 3.000 οι επιβεβαιωμένοι άμαχοι νεκροί - Τα επίσημα στοιχεία - Πώς σκοτώθηκαν τα περισσότερα θύματα

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα (2/5) ότι πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έκανε λόγο συγκεκριμένα για 3.153 νεκρούς - 254 περισσότερους από τον προηγούμενο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Διευκρίνισε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς όπως ανέφερε έχει δυσκολίες πρόσβασης και συνεχίζει τις προσπάθειες επιβεβαίωσης των θυμάτων του πολέμου.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμοί με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να αποδώσει ευθύνες στις εμπόλεμες πλευρές.

Ουκρανία-ΟΗΕ: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τα στατικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από μια σειρά πηγών, κυρίως από δεδομένα που διέθεσαν οι αρχές από τα επίσημα σημεία συνοριακής διέλευσης, σύμφωνα με την UNHCR. 

Πρόσφυγες από την Ουκρανία στα σύνορα της Πολωνίας: Μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της
Πρόσφυγες από την Ουκρανία στα σύνορα της Πολωνίας © EUROKINISSI/ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΑΚΗ

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα (2/5) ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 321 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 54 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 110
  • Από Ευζώνους: 32
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 66
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 63, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 26 και στα λοιπά αεροδρόμια 24.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 24.211 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 6.597 ανήλικοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ