- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ουκρανία-ΟΗΕ: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσοι Ουκρανοί πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ - Οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα.
Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Τα στατικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από μια σειρά πηγών, κυρίως από δεδομένα που διέθεσαν οι αρχές από τα επίσημα σημεία συνοριακής διέλευσης, σύμφωνα με την UNHCR.
Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα (2/5) ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 321 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 54 ανήλικοι.
Αναλυτικά:
- Από τον Προμαχώνα: 110
- Από Ευζώνους: 32
- Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 66
- Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 63, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 26 και στα λοιπά αεροδρόμια 24.
Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 24.211 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 6.597 ανήλικοι.
Η Τζιλ Μπάιντεν θα συναντηθεί με Ουκρανούς πρόσφυγες
H πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, θα επισκεφτεί τη Ρουμανία και τη Σλοβακία στις 5-9 Μαΐου για να συναντηθεί με μέλη αμερικανικών υπηρεσιών και προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, γονείς και παιδιά από την Ουκρανία που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανισμών, αλλά και δασκάλους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της.
Την Κυριακή, ίδια, γιόρτασε τη Γιορτή της Μητέρας στις ΗΠΑ. Η Τζιλ Μπάιντεν θα συναντηθεί με μητέρες και παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο της.
Η σύζυγος του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην αεροπορική βάση Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου στη Ρουμανία στις 6 Μαΐου, πριν από την επίσκεψή της στο Βουκουρέστι, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της ρουμανικής κυβέρνησης, προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και δασκάλους που διδάσκουν παιδιά από την Ουκρανία.
Το ταξίδι της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, Κόσιτσε και Βίσνε Νέμετσκε, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρόσφυγες και εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της. Η επίσκεψη της Τζιλ Μπάιντεν είναι η τελευταία πράξη έμπρακτης υποστήριξης υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων προς την Ουκρανία, αλλά και γειτονικές της χώρες, που βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
Η Τζιλ Μπάιντεν έχει εμπλακεί ενεργά στην οργάνωση της αποστολής ιατρικής βοήθειας, καθώς το Μάρτιο η ίδια, αλλά και η πρώτη κυρία της Πολωνίας Αγκάτα Κορνχάουζερ Ντούντα συνεργάστηκαν προκειμένου να επισπεύσουν την αποστολή ιατρικής βοήθειας στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης που προκάλεσε η ρωσική εισβολή.
Από τις 27 Απριλίου, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ουκρανοί εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για την Πολωνία, με τη Ρουμανία να υποδέχεται περίπου 817.300 και τη Σλοβακία να απορροφά περίπου 372.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΥΠΡΟΠΟ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.